"Міша, з тобою 70 харків'ян!" - Національна поліція порахувала чисельність міхо-мітингарів під Шевченком

Неділя, 18 березня 2018, 18:01
Активісти "Руху нових сил" Міхаїла Саакашвіли та ветерани АТО сьогодні в Харкові з'ясовували, хто провокатор, а хто "порохобот".
"Міша, з тобою 70 харків'ян!" - Національна поліція порахувала чисельність міхо-мітингарів під Шевченком

Як вже повідомляла "Варта", сьогодні в Харкові відбулися відразу три мітинги за участю громадських організацій міста.

Під стінами Генерального консульства Росії у Харкові пройшов пікет, направлений проти сьогоднішніх виборів президента РФ.

Активісти націоналістичних організацій біля входу до генконсульства РФ розгорнули плакати з написами "Росія = війна", "Хазяїн Кремля - загроза всій Європі", "Вибори на крові", "Кохайтеся чорноброві, та не з москалями". А на снігу можна побачити жахливі фотографії жертв військової агресії Росії та кадри розрухи, спричинені військовими діями - не тільки з України, а й інших країн - Грузії, Сирії, Абхазії. Також до самого консульства принесли встановили труну з опудалом Путіна як символ майбутньої загибелі Російської імперії. Триватиме акція до восьмої години вечора, коли, по ідеї, вже будуть закриті всі виборчі дільниці.


Окрім того, ветерани АТО з добровольчих батальйонів та представники громадськості Харкова прийшли до пам'ятника Шевченку, щоб виразити протест проти мітингу Руху Нових Сил, який вони назвали "проросійським шабашем".

Про це повідомив голова ГО "Східний Корпус", ветеран АТО Олег Ширяєв на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Декілька днів тому ми відзначали день добровольця. Наше свято. І так само, як чотири роки тому, ми з побратимами не ховаємось по домівках, а розу міємо , що в країні точиться війна, - йдеться у повідомленні. - Сьогодні знов нас з’єднав акт агресії проти нашої державності- інспіровані загарбником вибори президента РФ в Криму. Але найбільше обурює наявність другого фронту - всередині країни. Ті, хто працюють на ЗМІ ворога, хто дестабілізує ситуацію- є нашим ворогом також. Війна гібридна, війна має багато боків, ворог з`являється у образі «рятівників». І жоден, чуєте, жоден, хто вважає себе патріотом не може потурати йому.


За його словами, захід прихильників Саакашвілі в Харкові дивним чином співпав із "фейковими виборами" в Криму та РФ", що може буди ознакою того, що "за їхніми гаслами криється ворог".

"Я бачив тих, кого «опозиціонери» вивели сьогодні під камери російських ЗМІ - ці люди здебільшого не розуміють за що і куди вони вийшли. Підбурені агентами впливу вони навіть не в змозі пояснити своєї позиції. Це не воля народу України", - вважає голова ГО "Східний Корпус".

Акція Руху Нових Сил стартувала на площі Конституції, з якої її учасники пішли ходою по вулиці Сумській до пам'ятника Шевченку. Під час ходи лунали лозунги: "Харків, вставай!", "Слава Україні!" а також гасла за відставку Авакова, Порошенка та Луценка. Деякі з мітингарів тримали в руках плакати та банери з надписами "Міша, Харків з тобою!", "Не дайте себе обікрасти знову", "Крим — це Україна!" тощо.


Як повідомляють в Нацполіції Харківщини, під час акцій за участі громадських організацій сьогодні, "жодних порушень не зафіксовано".

По їх підрахункам, у пішій ході прийняло участь близько 70 громадян.


"Вони вийшли лише аби створити ілюзію масовості протестів. Це смішно, - каже Ширяєв. - Москва за допомогою цих людей у день президентських виборів намагається показати, що в нас безлад, а в них все гаразд. Провели виховну роботу поміж учасників Міхо-мітингу. Мітингарі підігрували Путіну, а ми їх трошки врозумили. Жоден Курченко-Саакашвілі не вирішуватиме як нам жити. І сьогодні російські ЗМІ не отримають омріяної картинки розколотого Харкова. Харків - це Україна. Ми йдемо вірним шляхом і цей шлях продовжимо. Крапка", - впевнений лідер "Східного Корпусу".


В ході суперечки між ветеранами та учасниками акції лунали звинувачення - хто провокатор, а хто "порохобот". Зокрема, увагою не обійшли особистість Саакашвілі, який, за ствердженням опонентів Руху, сьогодні грає на боці країни-агресора.

comments powered by HyperComments