Світлична про ремонт колектору в Первомайському: як тільки дозволять погодні умови, буде виконано більше 40% необхідного ремонту

Понеділок, 19 березня 2018, 17:22
Далі буде виділено фінансування, щоб завершити ремонтні роботи в повному обсязі.
Світлична про ремонт колектору в Первомайському: як тільки дозволять погодні умови, буде виконано більше 40% необхідного ремонту

Про це повідомила губернатор ХОДА Юлія Світлична в ході особистого прийому громадян, який відбувся на філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» 19 березня.

Одне з питань, які були озвучені в ході прийому, стосувалося проведення капітального ремонту головного колектору міста Первомайський. За словами начальника залізничної станції «Лихачеве» виробничого підрозділу «Харківська дирекція залізничних перевезень» Сергія Руденка, цій  проблемі майже 20 років.

"Жодного разу не проводився капітальний ремонт колектору. Якщо його не провести найближчим часом, це загрожує екологічною катастрофою. Окрім того, каналізаційний колектор проходить під залізничною колією, аварія може призвести до порушень безпеки руху", - розповів Сергій Руденко.

За словами губернатора Харківщини, фінансування на ремонт колектора в Первомайському було виділено ще минулого року. Також, за її ініціативою, необхідне фінансування було виділено на останній сесії облради. 

Роботи, за словами голови ХОДА, розпочнуться одразу ж, як тільки дозволить погода. Фінансування буде виділятися і далі - поки всі роботи не будуть завершені в повному обсзі. 

"Безумовно, ми не можемо стояти осторонь проблем міста та району. Минулого року ми також допомагали: була закуплена техніка для комунального підприємства, було відремонтовано ряд дахів, цього року також спрямовуються кошти на розвиток інфраструктури", - сказала губернатор. 

Окрім цього, Юлія Світлична дала доручення керівникам відповідних структурних підрозділів ХОДА вивчити ситуацію навколо зносу комунальної техніки в районах області.

"Якщо є можливість фінансування закупки техніки з обласного бюджету,  то ми обов’язково придбаємо сміттєвоз для Люботина", - сказала вона, відповідаючи на питання начальника виробничого підрозділу «Люботинська дистанція колії» Андрія Яловенка, який звернулися за допомогою у придбанні сміттєвоза для міста Люботин.

Раніше ми повідомляли, що Юлія Світлична на особистому прийомі робітників Південної залізниці проанонсувала підвищення зарплат.

Також під час заходу вона зазначила, що до кінця місяця залізничне сполучення Харків – Лозова відновлять.

comments powered by HyperComments