На Харківщині вирішуються проблеми з фінансуванням сфери охорони здоров’я – Черняк

Юлія Гуш  |  Четвер, 22 березня 2018, 15:30
Заступник голови ХОДА Михайло Черняк розповів, як в Харківській області вирішуються проблеми з недофінансуванням.
На Харківщині вирішуються проблеми з фінансуванням сфери охорони здоров’я – Черняк

За його словами, є проблеми з фінансуванням сфери охорони здоров‘я на державному рівні, в тому числі в руслі запровадження реформ. Є проблеми щодо забезпечення коштами державних програм по онкологічним захворюванням, діалізу, з року в рік зберігається несприятлива ситуація по забезпеченню інсуліном тощо.

«Сьогодні є недофінансування з боку держави дуже на високому рівні, – розповів Михайло Черняк, – але ми завдяки бюджетній реформі, яка відбулася сьогодні на місцях, завдяки тому, що цьому приділяється увага на обласному рівні сфері, ми знаходимо можливість дофінансувати або підсилити ті слабкі місця, які сьогодні існують в сфері охорони здоров’я шляхом або дофінансування препаратів, або придбання медичного обладнання. Або приділяючи увагу тому, що потрібно змінювати умови як для роботи спеціалістів, так і умови отримування послуг. Це і ремонти, і нове будівництво».

Нагадаємо, сьогодні Михайло Черняк розповів про те, як на Харківській області втілюється медична реформа. З 1 квітня всі охочі можуть навідатися до медичного закладу та укласти декларацію зі своїм сімейним лікарем.

comments powered by HyperComments