Стало відомо, де побудують 50 нових амбулаторій на Харківщині

Понеділок, 26 березня 2018, 14:19
Перелік складено таким чином, що від 1 до 3 нових медичних закладів первинної ланки з’явиться в кожному з районів області.
Стало відомо, де побудують 50 нових амбулаторій на Харківщині

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Як повідомила губернатор Харківщини Юлія Світлична, у результаті реалізації медреформи мешканці навіть найвіддаленіших районів зможуть безеперешкодно користуватися медичними послугами закладів.

Ми повідомляли, що губернатор Харківської області розповіла, що реформа сільської медицини у регіоні буде обговорюватися та аналізуватися. Також запланована робота з інформування медиків і населення про всі нюанси. На сьогоді в усіх районах вже існують координаційні ради, робочі групи, що складаються з фахівців. 

Раніше ми писали, що для будівництва однієї амбулаторії державним бюджетом передбачено виділення від 2,6 до 3 млн грн. Цього року в Харківській області планують побудувати 50 нових сільських медамбулаторій.

На думку Юлії Світличної, закон про розвиток сільської медицини підвищить рівень надання послуг населенню навіть у віддалених селах. Окрім того, дуже важливим є те, що у наслідок реформ з`явилася можливість розвивати інфраструктуру.

 

comments powered by HyperComments