Харківщина співпрацюватиме з Японією у космічній галузі

Вівторок, 27 березня 2018, 17:18
Можливі напрямки подальшої співпраці обговорили під час зустрічі керівництва області із заступником голови місії, радником-міністром Посольства Японії в Україні Мічіо Харадою.
Харківщина співпрацюватиме з Японією у космічній галузі

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Потенціал Харківської області в ході зустрічі представили перший заступник голови ХОДА Марк Беккер і заступник керівника обладміністрації Анатолій Бабічев.

Мічіо Харада, в свою чергу, зазначив, що наш регіон відомий досягненнями у сферах ІТ-технологій, космічної промисловості та атомної енергетики. Підприємства, що працюють у цих напрямках, збирається відвідати японська делегація.

Марк Беккер запевнив, що обласна адміністрація надасть усю необхідну організаційну допомогу в проведенні цих зустрічей.

«Наші підприємства дійсно є активними учасниками низки міжнародних проектів у космічній сфері. Ці проекти розраховані до 2025 року. Що стосується атомної енергетики, то сьогодні обговорюється можливий спільний проект заводу «Турбоатом» і японської компанії «Тошиба», - зазначив перший заступник голови ХОДА.

Також учасники зустрічі обговорили можливість співпраці в сфері поводження з твердими побутовими відходами.

Крім того, Мічіо Харада розповів про японську грантову програму, спрямовану на зміцнення медичних установ. У Харківській області допомогу за програмою отримають дві установи - Харківський НДІ протезування та обласний хоспіс.

«Проект, який стосується зміцнення інституту протезування, запропонувала глава області Юлія Світлична під час нашого попереднього візиту, - зазначив Мічіо Харада. - Ми підтримали його, оскільки він має велике соціальне значення. В рамках програми інститут отримає реабілітаційне обладнання на суму 70 тис. дол. Обладнання також буде надано для обласного хоспісу - на суму 80 тис. дол.».

Також у ході зустрічі керівництво області та представники японського посольства домовилися про візит делегації з представників бізнесу Японії в Харківську область.

«Ми зацікавлені в тому, щоб вони самостійно ознайомилися з можливостями співпраці з вашими підприємствами, а також переконалися в тому, що Харківська область - стабільний і абсолютно безпечний регіон», - підкреслив Мічіо Харада.

Раніше "Справжня Варта" повідомляла, що харківський Хоспіс, який створений в 1999 році і надає догляд за невиліковними хворими, надає паліативне лікування, медико-соціальну допомогу хворим і їх родичам, а також психологічну реабілітацію близьких, отримає за підтримки Посольства Японії нові харчоблок, пральню, індивідуальний тепловий пункт, нові енергозберігаючі вікна та двері.

Також ми писали, що офіс JICA за підтримки Уряду Японії реалізуватиме на Харківщині проекти у сфері екології.

comments powered by HyperComments