З Харкова видворили трьох російських дипломатів

Середа, 28 березня 2018, 22:53
На цю годину вони вже повинні бути десь у Москві.
З Харкова видворили трьох російських дипломатів

Як повідомляє ІА SQ, посилаючись на власне джерело, трьох працівників Генерального консульства РФ в Харкові видворили з України. Росіяни повинні були покинути Харків сьогодні, 28 березня, до 18.00.

Список дипломатів, які мають поїхати з України, сформований виходячи із займаних посад.

«У консульстві залишаться працювати дві людини», – відзначило джерело.

На сайті Генконсульства в Харкові значаться п'ять співробітників: генеральний консул Росії в Харкові Сергій Семенов, консул-радник Вадим Басинський, консул Андрій Агафонов, віце-консул Павло Копченко, аташе Дмитро Бондарець.

В Одесі представництво Росії службовці залишили близько п'ятої ранку. З Одеси виїхали двоє дипломатів, вони поїхали на машинах і перетинати кордон збиралися у Сумській області. Крім Харкова і Одеси, російські дипломати повинні виїхати зі Львова і Києва. Всього 13 представників російської дипломатії відправляються з України до Москви.

Як повідомляла «Справжня Варта», США, 14 країн ЄС і Україна видворяють російських дипломатів у зв'язку з отруєнням російського екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в британському Солсбері. У Чехії й поготів російських дипломатів назвали «незадекларованими шпигунами», котрі працюють під дипломатичним прикриттям. Тамтешній прем'єр Андрій Бабіш заявив: у Празі найбільше в Європі російських шпигунів.

«У відповідь на цинічну хімічну атаку в Солсбері Україна в дусі солідарності з нашими британськими партнерами і трансатлантичними союзниками, і в координації з країнами ЄС, прийнято рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів з тих небагатьох, які залишилися. Бо, як відомо, наші дипломатичні відносини з РФ де-факто заморожені», – йдеться у заяві Президента України Петра Порошенка.

Слідом за іншими европейськими країнами про видворення російського дипломата заявили  ще кілька країн, зокрема, Ірландія, Бельгія, Чорногорія, Австралія, Молдова. В останньому випадку, правда, виникла «колізія»: президент Молдови Ігор Додон вкрай обурений рішенням уряду Молдови вислати трьох російських дипломатів і обіцяє «зробити все можливе, щоб молдавсько-російські відносини не постраждали від антиросійської провокації уряду Молдови».

comments powered by HyperComments