На Харківщині збільшилася площа посівів

П'ятниця, 6 квітня 2018, 08:10
На сьогоднішній день посівна площа складає 1 800 00 гектарів.
На Харківщині збільшилася площа посівів

Про те, як буде проходити цьогорічна посівна кампанія та які культури будуть висаджені, розповів перший заступник голови ХОДА Марк Беккер. За його словами, площа посів Харківського регіону була збільшена на 2% і на даний момент складає 1 800 00 гектарів.

«При цьому у нас озимий клин складав 525 тисяч гектарів, з яких майже 517 тисяч гектарів – це озима пшениця, – розповів він, – зернові культури ми прогнозуємо посіяти цього року на площі 1 мільйон 47 тисяч гектарів. В структурі посівних площ це 58% і відповідає всім нормативам, що стосуються оптимального співвідношення культур».

Загалом, цього року буде засіяний яровий ячмінь (140 тисяч га), кукурудза на зерно (285 тисяч га), соняшники (470 тисяч га ). Також була збільшена площа для посіву гороху, яка становитиме майже 148 тисяч гектарів. За словами Марка Беккера, структура посівного клину може змінюватися в залежності від погодних умов. Особливо це стосується посівів кукурудзи. Як зазначив заступник голови ХОДА, якщо не буде достатньо вологи, то рясного врожаю також не буде. Крім того, буде висаджена картопля та овочі на площі 90 тисяч гектарів. І кормові культури займуть площу в 90 тисяч гектарів.

За словами Марка Беккера, нині в Харківській області надається значний пріоритет розвитку аграрного комплексу: «Розвиток високотехнологічного сільськогосподарського виробництва дозволить створити високоефективну та розвинуту економіку. Тому завдання перед аграріями – в першу чергу провести всі агротехнічні заходи, щоб отримати високий врожай і забезпечити сільгосппродукцією все населення Харківської області та інші регіони України».

Нагадаємо, що даний момент Харківська область володіє всіма ресурсами для вдалого проведення посівної кампанії, була зміцнена матеріально-технічна база регіону. Певні зсуви, які сталися внаслідок погодних умов, не мають вплинути на якість врожаїв.

comments powered by HyperComments