На Харківщині має з'явитися 60 тисяч нових дерев

Юлія Гуш  |  Четвер, 12 квітня 2018, 12:07
Зелені насадження мають бути висаджені в межах акції «За чисте довкілля».
На Харківщині має з'явитися 60 тисяч нових дерев

В Харківській області з 21 березня по 30 травня проводиться Всеукраїнська акція «За чисте довкілля». Ще 6 березня в ХОДА відбувся плановий селектор, де були поставлені завдання всім райдержадміністраціям та містам обласного значення.

«Доведені всі планові показники, які були поставлені перед районами, – розповів Андрій Тимчук, директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА, – це і по висадці дерев, і по приведенню прибудинникових територій до належного вигляду, і по прибиранню несанкціонованих звалищ, приведенню в порядок парків, скверів, могил. Приведу певну статистику: цього року до цієї акції заплановано залучити більше 460 тисяч осіб, заплановано очистити близько 23 мільйонів м2 прибудинникових територій».

Крім того, згідно ухваленого плану, необхідно буде привести до ладу більше ніж 36 мільйонів м2 парків і скверів, упорядкувати більше 2 тисяч кладовищ, ліквідувати більше 2 тисяч несанкціонованих звалищ. Також за ці місяці область має стати дещо зеленішою – заплановано висадити порядку 60 тисяч дерев.

За словами Тимчука, ці цифри приблизно такі, як і минулого року. Тобто, плани щодо акції «За чисте довкілля» занижені не були. Після 30 травня представники районів області мають відзвітувати про пророблену роботу. Департамент буде здійснювати контроль за проведенням даної акції. Всіх порушників очкує адміністративна відповідальність.

comments powered by HyperComments