Небезпечна газова заправка на Салтівці: голова Київської районної адміністрації ховається від активістів

П'ятниця, 20 квітня 2018, 16:37
20 квітня учасники ГО «Антикорупційний блок учасників АТО» прийшли до адміністрації Київського району міста Харкова.
Небезпечна газова заправка на Салтівці: голова Київської районної адміністрації ховається від активістів

Про це повідомив представник організації Антон Сосницький на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Нагадаємо, що за інформацією учасників громадської організації «Антикорупційний блок учасників АТО», ця заправка встановлена незаконно. Ба більше – з порушеннями правил безпеки. Протягом кількох днів активісти зверталися в кілька інстанцій, щоб не лише закрити заправку, а й демонтувати її та покарати винних.

Після того, як навколо АЗС почалися активні дії громадськості, заправка припинала діяльність. При цьому обладнання було кинуте. А це становить небезпеку через можливий виток газу і вибуху. Активісти підозрюють, що заправка могла функціонувати під прикриттям дозвільних органів. Активісти звернулися до Київської районної адміністрації, Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області та до Київського районного управління нацполіції. Скрізь були написані заяви з роз`ясненням ситуації.

За викликом активістів на місце приїжджала поліція, представники державної служби з надзвичайних ситуацій, районної адміністрації та прокуратури.  Цистерну оглянули і опломбували, територію огородили та організували охорону.

Обласна прокуратура винесла рішення. "На сьогодні за заявою активістів відкрито кримінальне провадження (частина 1 статті 275 Кримінального кодексу України) про порушення правил безпеки використання промислових об’єктів", – повідомила вчора прес-секретар обласного прокурора Віта Дубовик.

comments powered by HyperComments