Будуймо майбутнє разом та єднаймося заради майбутнього - Світлична під час заходів з нагоди Дня пам'яті та примирення

Вівторок, 8 травня 2018, 12:24
8 травня на Меморіалі слави в Лісопарку відбулися заходи з нагоди Дня пам'яті та примирення.
Будуймо майбутнє разом та єднаймося заради майбутнього - Світлична під час заходів з нагоди Дня пам'яті та примирення

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

У покладанні квітів брали участь ветерани війн (у тому числі - Другої Світової та війни на Донбасі), а також громадськість, представники регіональної влади, губернатор Харківщини Юлія Світлична. 

Звертаючись до присутніх, вона зазначила, як важливо у ці дні об`єднатися та відкинути все, що роз`єднує суспільство, згадати тих, хто поклав життя заради перемоги. 

«Сьогодні Україна разом з Європою та всім світом відзначає День пам’яті та примирення. Ми вшановуємо мужність та відданість усіх тих, хто здобував перемогу в Другій світовій війні. Сьогодні ми повинні відкинути всі політичні та ідеологічні моменти, які роз’єднують наше суспільство, адже головною метою тих часів було визволити рідну землю від ворога. І, тільки об’єднавшись, ми досягли перемоги. Тому будуймо майбутнє разом та єднаймося заради майбутнього», - сказала голова ХОДА Юлія Світлична.

Голова ХОДА нагадала, що на Харківщині сьогодні запалають свічки пам`яті (о 23.01 у рамках загальноєвропейської акції). 

Щодо загалом святкових днів восьмого та дев`ятого травня, у регіоні підготовано понад тисячу триста урочистих заходів.

Раніше голова ХОДА зазначала, що, як і в 1939-1945 рр., сьогодні українці знаходяться на передовій боротьби з ворогом, який прагне перекроїти мапу всієї Землі.

Також ми писали, що центральний захід Харківщини у найближчі святкові дні відбудеться 9 травня на Висоті Конєва. Саме цей меморіальний комплекс уже багато років поспіль стає площадкою для відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Дістатися меморіального комплексу можна буде на безкоштовному автобусі. 

comments powered by HyperComments