Як харків'яни провели «панахиду» за зрізаними деревами

Юлія Гуш  |  Середа, 9 травня 2018, 18:06
Нещодавно у Харкові пройшла акція, присвячена вирубаним в парку Шевченка деревам.
Як харків'яни провели «панахиду» за зрізаними деревами

Стартував Еконцерт поблизу оперного театру, де були видублені дерева. Там зібралися активісти та просто небайдужі мешканці міста, у яких даний факт викликав не тільки обурення, а й надихнув на творчість стосовно захисту зелених насаджень.  

"Приводом для акції стало те, що за оперним театром вирубується ділянка дерев під будівництво паркінгу, — розповіла Олена Міллер, організаторка акції, — ділянки там майже гектар, там старі красиві дерева. Їх вивели із складу саду. Обнесли парканом та все знесли. Навіщо вирубують дерева — ми не розуміємо. Ми вважаємо, що можна побудувати паркінг в іншому місці".   

Під враженням від цих подій актори та музиканти провили таку собі траурну церемонію по зрубленим деревам, наповнену піснями, танцями, віршами та музикою. Деякі учасники і до свого образу підійшли творчо та прикрасили себе сухими гілками.  

"Ми хочемо донести, що безвинно вбиті дерева варто якось пом'янути, треба якось їх проводити в останню путь, — зазначила Олена Міллер, — у нас така весела траурна хода з піснями, танцями,  віршами. А також безталанними віршами та безталанними піснями".  

Прямо під стінами ХНАТОБу відбувся перформанс, присвячений проблемі вирубки дерев. Після чого учасники акції рушили до пам'ятника Шевченку, де відбулося інше дійство зі співами та музикою. В руках окремих активістів можна було побачити назви зрубаних дерев, а також роки їх існування. Крім того, там же віддувся збір підписів під петицією, направленою проти вирубки дерев.  

comments powered by HyperComments