На Харківському РетроЗліті покажуть три авто, які будуть до смаку шанувальникам раритету

Четвер, 17 травня 2018, 16:02
На вихідних у місті проходитиме Харківський РетроЗліт, присвячений рідкісним та раритетним автомобілям.
На Харківському РетроЗліті покажуть три авто, які будуть до смаку шанувальникам раритету

19 та 20 травня у приміщенні Арт-заводу "Механіка" проходитиме РетроЗліт (ХАРС), на якому будуть представлені автомобілі різних епох. Цього року всі заходи будуть обертатися навколо стилю пін-ап, що вражатиметься як і в підборі "експонатів" виставки, так і в її зовнішньому антуражі.  

Зокрема, як повідомило PR-агенство "Bаgles&Letters", головною "зіркою" виставки стане автомобіль Chevrolet Bel Air Hardtop Sport Coupe з гаража Леоніда Брежнєва. Також, за словами організаторів, уваги також вартий розкішний Lincoln Continental Cabrio, загадковий Lloyd Arabella, лімузин ЗІС-110, гоночний Jaguar E-type, мініатюрний Citroën 2CV, одна з ранніх модифікацій Opel Rekord і не тільки. Всі вони будуть чекати шанувальників ретротехніки 19 і 20 травня з 10:00 до 18:00.  

Автомобіль Chevrolet Bel Air покажуть в Харкові вперше. У своєму роді він особливий. Авто знайшли в Дніпрі в повністю неробочому стані. До майстерні він потрапив наприкінці радянської епохи. Свого часу ним користувався Леонід Брежнєв, який полюбляв розкішні автомобілі, а також його донька Галина.  

Хоча, як зазначив співорганізатор ХАРС, фахівець з ретро-техніки Дядя Фара, Шевроле не є елітною маркою автомобілю. Це звичайне авто, призначене для широких мас населення, прямий конкурент марки Форд. Але разом з тим він широкий та комфортний. 

Ще один народний автомобіль - Lloyd Arabella - Дядя Фара називає своїм фаворитом. Свого часу німецький дводверний автомобіль в 1950-х програв цінову гонку Volkswagen і став однією з причин банкрутства виробника Borgward Group.  

Ще один легендарний представник стильною епохи - Jaguar E-Type, автомобіль, який Енцо Феррарі назвав «найкрасивішою машиною в історії», а журнал Sports Car International визначив його найкращим спорткаром 1960-х. Свого часу  E-Type став символом розкоші і стилю для Європи і Америки. 

 «Це - автомобіль-мрія, легенда. Він брав участь в «Ралі Монте-Карло», «24 години Ле-Мана», «Мілле Мілья». У 50-60-е це була машина найвищого класу, - розповів співорганізатор харс-2018 Дмитро Харченко, - шалено довгий капот, короткий багажник. При цьому традиційна компоновка, рядні двигуни. Шалено стильний спорткар. До слова, для нашого конкурсу Елеганції така машина - дуже потужна заявка». 

Нагадаємо, що на цих вихідних в місті пройде РетроЗліт, куди завітають колекціонери старих та раритетних авто з різних міст України. Цей захід у першу чергу буде цікавим для всіх шанувальників ретротехніки.  

comments powered by HyperComments