Ми маємо збудовані ФОКи, будуємо стадіон у Дергачах, продовжуємо роботи в спортивній школі «ХТЗ» - Світлична

П'ятниця, 8 червня 2018, 15:19
8 червня голова ХОДА взяла участь у розширеному засіданні колегії Управління у справах молоді та спорту ХОДА.
Ми маємо збудовані ФОКи, будуємо стадіон у Дергачах, продовжуємо роботи в спортивній школі «ХТЗ» - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

«За декілька років ми разом з вами зробили те, на що розраховували дуже довго. Ми почали розбудовувати інфраструктуру для того, щоб надати можливість кожному, хто любить спорт, ним займатися. Адже спорт – це запорука здоров’я нації та майбутнього нашої держави», - відзначила голова ХОДА, відкриваючи захід.

Так, вона нагадала про процес будівництва фізкультурно-оздоровчих комплексів і спортивних майданчиків у районах області.

«Ми маємо збудовані ФОКи в Первомайському та Вовчанському районах і в Пісочині Харківського району. Цього року плануємо відкрити 2 нові ФОКи в Красноградському та Золочівському районах. На наступні роки також маємо плани. Нещодавно завершили реконструкцію стадіону «Авангард» у Змієві, будуємо стадіон у Дергачах та плануємо завершити його вже цього року. Продовжуємо роботи в спортивній школі «ХТЗ», яка не бачила ремонту останні 30 років», - сказала Юлія Світлична.

Досягнення Харківської області щодо розвитку спорту відзначив президент Федерації біатлону України, віце-президент НОК України Володимир Бринзак. Він повідомив, що за останній час у регіоні відкрито 5 нових відділень біатлону (не тільки в місті Харків, але й у Вовчанському, Чугуївському та Краснокутському районах).

«На стадії завершення підготовки до відкриття - відділення в Лозовій та Пісочині. Я в українському спорті вже 50 років і можу відзначити, що, напевно, у вас найбільш спортивний губернатор в Україні, - сказав Володимир Бринзак. - Тому що я знаю ситуацію та бачу, які справи робляться, в тому числі в тому виді спорту, який я за дорученням держави представляю. За 3 роки практично «з нуля» зроблено такий крок уперед, що ми просто дивуємося та ставимо це за приклад для всіх областей України».

"Бюджетна децентралізація, яка була ініційована Президентом України та впроваджується урядом, надає нам нові можливості щодо укріплення матеріальної бази, поповнення інвентарю, а також мотивації спортсменів – як видатних, так і початківців. Окрему увагу також приділяємо мотиваційній складовій тренерського складу", - сказала раніше голова ХОДА. 

За останній час було виділено в кілька разів більше фінансування для поповнення інвентарю, ремонту спортивних шкіл, для відкриття басейнів. Крім побудови нових ФОКів (на цей рік їх заплановано два - в Золочівському та Красноградському районах), зміцнюєтья матеріально-технічна база вже наявних шкіл і секцій.

comments powered by HyperComments