Світлична розповіла, як вплинула бюджетна децентралізація на розвиток спорту в регіоні

Середа, 23 травня 2018, 15:07
Бюджетна децентралізація надала нові можливості для розвитку спорту на Харківщині.
Світлична розповіла, як вплинула бюджетна децентралізація на розвиток спорту в регіоні

Про це повідомила губернатор Харківщини Юлія Світлична під час засідання круглого столу, присвяченого регіональному розвитку спортивної інфраструктури, зокрема, питанню будівництва водноспортивних комплексів.

"Бюджетна децентралізація, яка була ініційована Президентом України та впроваджується урядом, надає нам нові можливості щодо укріплення матеріальної бази, поповнення інвентарю, а також мотивації спортсменів – як видатних, так і початківців. Окрему увагу також приділяємо мотиваційній складовій тренерського складу", - сказала голова ХОДА. 

За останній час було виділено в кілька разів більше фінансування для поповнення інвентарю, ремонту спортивних шкіл, для відкриття басейнів. Крім побудови нових ФОКів (на цей рік їх заплановано два - в Золочівському та Красноградському районах), зміцнюєтья матеріально-технічна база вже наявних шкіл і секцій.

У ході круглого столу його учасники порушили питання розвитку спортивної бази для плавання в Харківській області. Серед пропозицій, які були озвучені, - створення державного центру розвитку плавання на базі спорткомплексу «Акварена», а також центру розвитку синхронного плавання – на базі «Локомотиву».

«Воля Харківської облдержадміністрації сьогодні для цього є, підтримка є. Багатьом регіонам України потрібно вчитися у Харківській області постановці питань щодо як масової фізкультурно-оздоровчої роботи, так і великого спорту. Проте необхідна й державна допомога», - відзначив голова відділення Національного олімпійського комітету України в Харківській області Віктор Христоєв.ф

Нагадаємо, нещодавно у Харкові відбулася серія матчів з жіночого хокею за участі трьох українських команд: харківських «Пантер» та «СМК» і клубу «Дніпровські Білки», і американських хокеїсток із клубу «Ягуари». Напередодні гри Юлія Світлична відзначила, що розвиток спорту є одним із невід’ємних пріоритетів розвитку Харківської області.

Також ми писали, що цього року у всіх районах Харківщини відкриються сучасні поля для міні-футболу в кожній школі мають облаштувати волейбольні та баскетбольні майданчики. Юлія Світлична зазначала, що обласна влада комплексно підходить до розбудови спорту на Харківщині.

comments powered by HyperComments