За рік поточні ремонти проведуть на 80 дорогах Харківщини

П'ятниця, 8 червня 2018, 17:09
По 42 з них уже оголошено аукціони в системі ProZorro.
За рік поточні ремонти проведуть на 80 дорогах Харківщини

Про це повідомив директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко, передає прес-служба ХОДА. 

«З 42 об’єктів по 18 визначено переможців, по 2 об’єктах (під’їзд до селища Руська Лозова та під’їзд до Зеленого Колодязя) роботи вже розпочаті», - сказав Ігор Турченко.

Також виконуються роботи з експлуатаційного утримання доріг у всіх районах Харківської області. Основні напрямки роботи: дорога Харків – Липці, де роботи виконані на 80%. За 2 тижні вони будуть повністю завершені, буде зроблена розмітка.

Також виконуються роботи у Балаклійському районі (Нурове - Гусарівка), Великобурлуцькому (Аркушине - Яєчне - Гнилиця), Вовчанському (Ст. Салтів – Гонтарівка, через Томахівку), Дворічанському (В.Бурлук – Григорівка – Обухівка – Дворічна), Дергачівському (Харків - Липці – Борисівка, під’їзд до села Лозовеньки), Зміївському (Зміїв – Мохнач, Харків - Липці – Борисівка), Золочівському (Золочів – Довжик – Миронівка), Ізюмському (Сухий Яр – Попасне), Краснокутському (Качалівка – Костянтинівка), Куп’янському (Куп’янськ – Кругляківка), Лозівському (Панютине – Стара Володимирівка) Близнюківському (Близнюки – Дубове), Нововодолазькому (під’їзд до с. Просяного), Первомайському (Паризьке – Максимівка – Отрадове), Сахновщинському (Сахновщина – Краснопавлівка), Харківському (Харків – Липці – Борисівка), Красноградському (під’їзд до с. Високого), Куп’янському (під’їзд до села Піщане, Кіндрашівка – Шипувате).

«Також вже почалася робота з співфінансування з районів. Хотів би подякувати головам Балаклійської, Богодухівської, Дергачівської РДА. Ці райони вже виділили кошти на ремонт доріг місцевого значення, загальна сума – понад 21 млн грн. Є порозуміння з іншими главами райдержадміністрацій. Ця сума буде і надалі збільшуватись», - сказав Ігор Турченко.

Раніше ми писали, що вже відбулись три тендерні процедури по дорогах, на яких виконуватимуться роботи митним коштом. Мова про дороги Старий Мерчик – Красний Кут, Кегичівка – Старовірівка, Мерефа- Зміїв.

Нагадаємо, з держбюджету на ремонт місцевих доріг Харківщини виділять 650 млн грн. Загалом для фінансування ремонту та утримання доріг місцевого значення у регіонах уряд передбачив у Державному дорожньому фонді субвенцію в розмірі 11,5 млрд грн.

Також ми зазначали, що серед пріоритетів у дорожньому будівництві на 2018 рік губернатор Харківщини відзначила завершення реконструкції Губарівського шляхопроводу та ремонт траси Харків – Охтирка. 

comments powered by HyperComments