До Харківського «Пласту» можуть приєднатися всі охочі – незалежно від віку та досвіду

Вівторок, 12 червня 2018, 08:11
За словами представників організації, участь у «Пласті» можуть брати як діти та підлітки, так і дорослі люди.
До Харківського «Пласту» можуть приєднатися всі охочі – незалежно від віку та досвіду

На сьогоднішній день на Харківщині продовжує розвиватися пластунський рух. За словами представників організації, нещодавно в Україні стартував збір коштів, які мають піти на розширення «Пласту» у східних регіонах та залучення нових волонтерів.

Щодо вступу до «Пласту», то тут жодних особливих умов немає. Як розповів Станіслав Андрійчук, представник центрального проводу «Пласту» в Україні, всі охочі просто мають поділяти цінності організації, мати бажання та натхнення до неї належати. Щодо віку, то тут також немає особливих обмежень – пластуном може стати як трирічна дитина, так і доросла людина. Як зазначила Ірина Голубєва, голова Харківського обласного осередку «Пласт», деякі люди відчувають невпевненість через те, що вони надто дорослі. Але вона запевнили, що зраз в організації є чимало людей (серед яких і вона сама), які вступили сюди після 35 років.  

За словами Голубєвої, нині важливою складовою організації є проведення пластових завдань та вишколів, а також участь в таборах. Вони є важливою складовою навчання, під час якої юні пластуни можуть продемонструвати набуті навички та вміння. Також значне місце посідає розвиток навичок, за які діти та підлітки отримують спеціальні позначки.

««Пласт» виховує загартованих, мотивованих лідерів суспільства, українських патріотів, – підкреслила Ірина Голубєва, – крім того, «Пласт» дуже корисний дітям в плані профорієнтації. Тому кожна доросла людина, яка пластує, вона приносить той напрямок, в якому є фахівцем. Наприклад, я є кандидатом історичних наук за спеціальністю «археологія». Відповідно, я намагаюся розвивати цей напрямок».

За її словами, пластуни з 6 років можуть себе спробувати в різних напрямках та зрозуміти, до якої саме діяльності у них лежить душа. Крім того, їм буде значно простіше визначитися зі своєю майбутньою професією.

Нагадаємо, що 16 квітня на сайті «Спільнокошт» стартувала акція по збору коштів, яка триватиме десь півроку. Всі зібрані гроші підуть на розвиток пластунського руху. Загалом, пластуни планують зібрати десь близько мільйона гривень. Значна частина цих коштів піде на залучення нових волонтерів та їх подальше навчання.

comments powered by HyperComments