Протягом наступного року зробимо ремонт у ще одному крилі Глушківського дитсадка - Світлична

Середа, 20 червня 2018, 17:42
У Глушківському дитсадку відновили басейн та відремонтували актову залу.
Протягом наступного року зробимо ремонт у ще одному крилі Глушківського дитсадка - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

У грудні 2017 року в дитсадку відкрили третю – додаткову – групу, завдяки чому вдалося вирішити питання дошкільної освіти не тільки для дітей з Глушківки, але й з сусідніх сіл – Кругляківка та Сеньківка. Малечу з цих населених пунктів до садку підвозить автобус – окремо від школярів. Кошти на відновлення та розвиток закладу залучили з різних джерел: обласного та місцевого бюджету, Міжнародного дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та від спонсорів.

20 червня заклад відвідала губернатор Харківської області Юлія Світлична. Вона поспілкувалася з керівництвом закладу, перевірила виконані роботи та домовилася про наступні кроки у розвитку дитсадка. 

«Ми дійсно досягаємо реальних результатів тільки тоді, коли об'єднуємо зусилля, - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична. - Відкриття нової групи в цьому дитсадку стало можливим тільки завдяки об'єднанню зусиль міжнародної організації, меценатів, місцевих бюджетів та допомоги всього батьківського колективу».

Протягом 2017 року в дитсадку капітально відремонтували приміщення для відкриття 3-ї групи, методичний кабінет, сходи, встановили спортивно-ігровий майданчик. Також було оновлено матеріально-технічну базу закладу (придбано все необхідне – від постелі та посуду до меблів). Нова група дитсадку стала першою серед дошкільних закладів Куп'янського району, яка відповідає потребам дітей із інвалідністю. Тут облаштовано пандус та кнопку виклику. До штатного розпису ДНЗ ввели посаду психолога. На даний момент заклад відвідує одна дитина з особливими потребами.

У 2018 році проведені роботи з ремонту актової зали та відновлення басейну за спонсорські кошти.

«Зроблено багато, але попереду ще є робота. Тож працюватимемо далі. У будівлі є ще одне крило, яке зараз занедбане. Зараз обговорили з керівником місцевого господарства питання проведення там ремонту та відкриття ще однієї групи. Цього року відпрацюємо документацію, а з наступного почнемо ремонт та протягом року його зробимо», - повідомила Юлія Світлична.

Раніше ми писали, що нещодавно новий дитячий садок був відкритий у Зміївському районі. А на Дергачівщині була відкрита нова група в місцевому дитячому садку. Розрахована вона на двадцять дітей.

Нагадаємо, що в Харківській області продовжує відновлюватися дошкільна освіта. До кінця 2018 року на Харківщині відкриють 19 нових дитсадків, а також 21 групу в вже наявних закладах. Таким чином буде створено близько  1500 додаткових місць. 

Також, як писала "Варта", 20 червня губернатор перебуває у Куп`янському районі. Вона розповіла про об`єкти, які будиватимуться та ремонтуватимуться у поточному році. 

comments powered by HyperComments