Сьогодні майже 1300 аспірантів та магістрів завершують медичний університет - Світлична

Понеділок, 25 червня 2018, 15:27
25 червня голова ХОДА взяла участь в урочистостях з нагоди отримання дипломів про вищу освіту випускниками Харківського національного медичного університету.
Сьогодні майже 1300 аспірантів та магістрів завершують медичний університет - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

«Сьогодні майже 1300 аспірантів та магістрів завершують медичний університет. Мені, як харків’янці, приємно усвідомлювати, що в нашій області є один з найпотужніших медичних вишів, який має не тільки славетну історію та традиції, а й сучасні надбання. Майже 40% його випускників – це іноземні студенти. Дуже приємно, що ми готуємо спеціалістів не лише для роботи в Україні, але і далеко за її межами», - зауважила Юлія Світлична.

Вітаючи випускників, голова ХОДА побажала їм досягти найвищих професійних вершин.

«Лікар - одна з найповажніших професій у світі. Бажаю наснаги, впевненості, постійного розвитку, заслужити довіру і повагу людей, і, звичайно, щодня підтверджувати професіоналізм своєю працею», - сказала керівник області.

До випускників-іноземців голова ХОДА звернулася англійською мовою.

«Дякую, що ви обрали саме харківський університет для здобуття освіти. Ви - наші посланці по всьому світу. Ви залишите Україну, але Україна ніколи на залишить вас. Ми завжди раді вітати вас на Харківщині», - наголосила Юлія Світлична.

Керівник області також подякувала викладачам вишу за підготовку висококваліфікованих медичних кадрів, що особливо важливо в умовах реформування медичної галузі.

«Ми стоїмо на порозі великих змін у системі охорони здоров’я, і саме випускники будуть провідниками цих змін, - підкреслила голова ХОДА. - Будемо робити все, щоб і наука, і медицина на Харківщині розвивалися. Маємо в цьому підтримку Президента України Петра Порошенка і Кабінету міністрів України».

Нагадаємо, у лютому губернаторка Харківщини Юлія Світлична привітала з випуском магістрів університету імені Каразіна.

"Держава сьогодні дає вам усі можливості, щоб ви використовували європейський досвід, відкривали для себе світові обрії, розробляли нові проекти, долучалися до освітніх програм, шукали інвестиції та привозили й використовували їх у своїй державі та своєму регіоні. Надзвичайно важливо, яким своє майбутнє зробите ви. Від кожного з вас залежить не тільки ваше життя, але й майбуття нашої держави", - звернулася до випускників Юлія Світлична. 

Також ми писали, що цього року дипломи Національного університету цивільного захисту отримали 299 молодих фахівців.

comments powered by HyperComments