Харківина має гарні освітні традиції та міцну наукову школу — Світлична

Понеділок, 2 липня 2018, 13:16
За словами голови ХОДА, сьогодні в Харківській області є всі умови для втілення в життя концепції Нової української школи.
Харківина має гарні освітні традиції та міцну наукову школу — Світлична

Сьогодні, 2 липня, у Харкові проходить Четверта національна конференція для викладачів шкіл EdCamp Ukraine - 2018. Вона являє собою майданчик для вільного та неформальне спілкування. Конференція має на меті створення нових сучасних підходів до шкільної освіти, які дозволять виховувати в дітях індивідуальність. Участь у заході беруть шкільні викладачі з усіх регіонів України, а також експерти з інших країн.  

За словами Юлії Світличної, традицію проводити EdCamp в Україні започаткували саме в Харківській області. EdCam тут проходить вже четвертий рік поспіль, і з кожним роком учасників стає все більше. Це в першу чергу люди, які бажають змін та реформ, які хочуть наблизити європейську Україну до дітей. 

Зокрема, голова ХОДА зазначила, що Харківщина має всі умови для втілення в життя концепції Нової української школи. 

"Ми маємо гарні освітні традиції та міцну наукову школу. Ми відкриті для нових ідей", — наголосила Юлія Світлична. 

 Міністр науки та освіти Лілія Гриневич зазначила, що в українській школі відбуваються незворотні зміни. Там тепер робиться акцент на розвитку особистості, а не тільки на заняттях. 

«Покликання вчителя — допомогти дитині знайти власне покликання, —  розповіла вона, —  комфортна зона знаннєвої школи, в якій учитель має чіткий план, готові зошити і може не думати — це минуле. Ми не формуємо однакових дітей, ми дбаємо про відкриття особистого. Це відрізняє нашу європейську модерну Україну від минулого". 

Лілія Гриневич також зазначила, що зміни в освіті є першим кроком  до змін у суспільстві. 

"Всі ми прагнемо суспільства, де є свобода і повага один до одного, де кожен має право на голос і на власну думку, де кожен може почуватися рівним серед рівних. Це самореалізація суспільства, і перший крок до неї - робота вчителів", — підкреслила міністр. 

Дивіться усі фото з EdCamp в фоторепортажі «Варти».

comments powered by HyperComments