"На місяць раніше". Поліціянти Харкова почули від Світличної про нові завдання

Вівторок, 3 липня 2018, 13:44
У серпні 2018-го буде рік, як Харківську поліцію очолює Олег Бех – генерал поліції третього рангу. Сьогодні на зустрічі з колективом НПУ Харківської области голова ОДА Юлія Світлична нагадала правоохоронцям, що саме від їх позиції у 2014 році залежала доля Харківщини.
"На місяць раніше". Поліціянти Харкова почули від Світличної про нові завдання

Юлія Світлична відзначила, що на харківський підрозділ Національної поліції може рівнятися вся Україна, адже наші правоохоронці змогли відстояти регіон у 2014 році, коли його намагався захопити агресор - як Луганську та Донецьку області.

Під "нашими" губернаторка, вочевидь, мала на увазі бійців спецпідрозділу "Ягуар", що в рамках антитерористичної операції 8 квітня 2014 року витіснили з ОДА загарбників будівлі.

Почалося все з того, що активісти з георгіївськими стрічками підпалили хол адміністрації, після чого, за інформацією МВС, закидали солдатів Нацгвардії світлошумовими гранатами і відкрили вогонь з травматичної зброї. У будівлі почалася сильна пожежа. Загасити полум'я вдалося близько 2:00, а повністю звільнити ХОДА від загарбників - ще через 4,5 години. Операція тривала 15 хвилин: правоохоронцям вдалося затримати 64 людину, які були спрямовані в київський та полтавський СІЗО. За "масові заворушення, що супроводжувалися насильством, погромами, підпалами, захопленням будівель, опором представникам влади із застосуванням зброї" радикалів хотіли позбавити волі на 8 років, але потім більшість з них було обміняно на українських військовополонених з Донбасу. 

Відверто кажучі, харківські міліціонери тоді проявили себе не в найкращій спосіб. Антимайданівці вимагаючи звільнити затриманих, заблокували в'їзд для автобусів з силовиками на територію ХОДА, закидали кілька десятків міліціонерів камінням та відібрали кілька щитів. Після чого три автобуса з міліцією від'їхали подалі від розлюченого натовпу, а в четвертому активісти вибили шибки. Керівництво МВС України назвало дії правоохоронців схожими на саботаж і пообіцяло, що "всі, кого це стосується, підуть - від керівників і до рядового складу".


Лише закон про Національну поліцію, підписаний Президентом України 4 серпня 2015 року, відкрив нову сторінку в історії правоохоронної системи України.   

"Керівництво країни прийняло непросте та відповідальне рішення щодо глобальних змін у правоохоронній системі — формування нової поліції, яка матиме в повній мірі довіру громадян", — підкреслила сьогодні голова ХОДА Юлія Світлична під час урочистостей з нагоди Дня Національної поліції, які відбулися сьогодні в Палаці культури Головного управління МВС у Харківській області. 


Нагадаємо, що останні 2 роки професійне свято поліціянтов відзначали саме в серпні - на честь підписання закону головою держави. Втім, у квітні цього року Петро Порошенко чомусь вирішив перенести святкування Дня поліції України на місяць раніше.  

"Я порадився з міністром і сьогодні підписав указ про запровадження нового професійного свята - Дня поліції України 4 липня, - сказав Президент, підписавши указ про встановлення нового професійного свята.

Він акцентував, що це не перенесення свята із 4 серпня, а заснування "так само, як ми з вами заснували нову поліцію". За словами Порошенка, на сьогодні в поліції несуть службу молоді вмотивовані працівники, головна мета яких - допомагати і захищати людей і мир.

В свою чергу, голова Харківської області вважає, що співробітники Нацполіції повинні вселяти в людей віру в те, що реформи є незворотними, що українська держава здатна захистити своїх громадян.


«Сьогодні ваше завдання — не лише захищати життя, здоров’я, права та свободи громадян, протидіяти злочинності, боротися з правопорушеннями та забезпечувати публічний порядок та безпеку, — зазначила Юлія Світлична під час урочистостей з нагоди державного свята в Палаці культури ГУ МВС у Харківській області.

Юлія Світлична також розповіла, що за три роки Національна поліція змогла виконати лише частину запланованого. Проте додала, що завдяки спільним зусиллям область продовжує рухатися уперед для того, щоб реалізувати державну стратегію побудови цивільної безпеки. Також вона згадала підтримку НПУ з боку інших держав, зокрема, США та країн ЄС.


«Бажаю кожному з вас виправдати сподівання співвітчизників, залишитися вірними присязі і віддано служити українському народові. Від обласної адміністрації ви матимете повну підтримку, якщо віддано та оперативно будете виконувати свою справу», — підкреслила голова ХОДА. 

Керівник ГУ Національної поліції в Харківській області Олег Бех, у свою чергу наголосив на ефективній взаємодії, яка була налагоджена між правоохоронцями та обласною владою. За його словами, зараз необхідно довго і наполегливо працювати, щоб відповідати сподіванням людей.  


Генерал поліції третього рангу Олег Бех був представлений особовому складу харківського главку НПУ 22 серпня 2017 року. До того він очолював ГУ Національної поліції Полтавщини, ще раніше керував поліцейськими структурами, зокрема УБОЗ-ами у кількох областях України. Пан Бех народився 3 січня 1976 року в місті Саки Автономної Республіки Крим. Має вищу юридичну освіту – у 2000-му році закінчив Національну академію внутрішніх справ України за спеціальністю «правознавство». Службу в органах внутрішніх справ розпочав у 1996 році на посаді слідчого. 

За словами Юлія Світличної під час представлення Олега Беха на посаді начальника ГУ Національної поліції, новий керівник матиме всебічну підтримку не тільки від керівництва ХОДА, але й з боку голови УСБУ та прокурора області

 

 

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments