Богдан Федак переконливо переміг у конкурсі на посаду начальника Управління охорони здоров’я ХОДА

Середа, 11 липня 2018, 13:25
Призначення проведено відповідно до Закону України «Про державну службу».
Богдан Федак переконливо переміг у конкурсі на посаду начальника Управління охорони здоров’я ХОДА

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

«З метою виключення розповсюдження неповної та недостовірної інформації інформуємо про наступне. Закон України «Про державну службу» передбачає виключно конкурсний відбір претендентів на зайняття посад державної служби й не передбачає жодних додаткових погоджень. Найвищий державний орган у питаннях проходження державної служби - Національне агентство України з держслужби - своїм листом також чітко вказує на відсутність необхідності будь-яких погоджень результатів конкурсу, який проведено відповідно до Закону України «Про державну службу». Богдан Федак переконливо переміг у конкурсі на посаду начальника Управління охорони здоров’я ХОДА. У 10-денний термін, який передбачено законом про державну службу для оскарження результатів конкурсу, жодна фізична або юридична особа не оскаржила результати конкурсу, в тому числі Міністерство охорони здоров’я. Спеціальна перевірка та перевірка на очищення влади Богданом Федаком пройдені в повному обсязі та чіткій відповідності до чинного законодавства. Жодна державна структура за результатами перевірок не мала зауважень щодо кандидатури Богдана Федака. Усі надані уповноваженими органами висновки - позитивні. Адміністративними судами першої та другої інстанції позиція та дії МОЗ визнані незаконними та такими, що не відповідають чинному законодавству. Також, у відповідності до Конституції України, всі органи державної влади мають діяти виключно в рамках законів України та у чіткій відповідності до чинного законодавства», - зазначила Вікторія Белявцева.

Також Харківська область є лідером у країні в питаннях реалізації медичної реформи. Регіон став першим в Україні, де було підписано 1 млн декларацій з сімейними лікарями. На даний момент кількість підписаних декларацій уже перевищила позначку в 1,1 млн.

«В області проводиться системна робота щодо розбудови та покращення матеріально-технічного стану закладів охорони здоров’я, - відзначає заступник голови ХОДА Михайло Черняк. - Так, цього року завершено реконструкцію Дергачівської ЦРЛ, триває ремонт у Центральній міській лікарні Ізюму (торік ми відремонтували два поверхи з чотирьох, цього року роботи продовжилися та будуть завершені). Капітальні ремонти закладів охорони здоров’я також проводимо у Вовчанському, Нововодолазькому, Богодухівському, Балаклійському районах. Нещодавно здали в експлуатацію відремонтоване відділення в Красноградській лікарні тощо. Продовжується ремонт в обласній клінічній лікарні, оновлення цього закладу також фінансує Європейський інвестиційний банк. Розпочато підготовку до будівництва нового онкоцентру в Харкові. Також постійно оновлюємо обладнання як в обласних, так і в районних лікарнях».

Нагадаємо, наприкінці червня Харківщина була єдиним регіоном, де кількість підписаних медичних декларацій перевалила за мільйонну позначку. 

Ми вже публікували детальне роз`яснення щодо медреформи та відповіді на найпопулярніші питання. 

Також ми повідомляли, що Харківська область посідала 2 місце у країні за кількістю медзакладів, які приєдналися до електронної системи eHealth.

Нещодавно в області було відкрито «гарячу лінію», на яку можна звертатися з питаннями щодо медреформи.

comments powered by HyperComments