На Харківщині триває ремонт мостів

Середа, 11 липня 2018, 15:31
Це міст через річку Куп’єваха на автодорозі Харків-Охтирка, де наразі виконуються роботи з демонтажу, а також шляхопровід на трасі Чугуїв-Мілове поблизу села Кислівка, де також демонтують перильне та бар’єрне огородження та асфальтобетонне покриття.
На Харківщині триває ремонт мостів

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Також сьогодні капітальні та поточні ремонтні роботи тривають на 17 об’єктах регіону. Серед головних об’єктів - дорога Харків-Охтирка.

«Там дорожники працюють по всіх видах робіт - укладання верхніх та нижніх шарів, стабілізація основи, влаштування виїзних та заїзних карманів, встановлення дорожнього борта тощо. Влаштовано майже 27 км вирівнювального шару асфальтобетону, 19,4 км верхнього шару з ЩМА. До кордону з Сумською областю повністю виконані роботи зі стабілізації ґрунтів. Загальне виконання робіт наразі становить понад 43%», - повідомив аступник начальника Служби автомобільних доріг Харківської області Сергій Пляка.

Найближчім часом бригади облаштовуватимуть нижні шари асфальтобетону в межах міста Богодухів.

Також одна з основних трас - дорога Київ-Харків-Довжанський. Тут дорожники, як і раніше, працюють у двох напрямках: від кордону з Донецькою областю укладають верхні шари асфальтобетону, а від повороту на Куп’янськ - виконують влаштування нижніх шарів. Виконання робіт на даний момент становить понад 42%.

На дорозі Харків-Горохуватка виконані роботи з влаштування вирівнювального шару асфальтобетону на ділянці від села Лиман у бік Змієва в межах сіл Темнівка та Васищеве. Всього влаштовано 8 км з 13 запланованих.

«Зараз ми заходимо на ділянку в Безлюдівці, яку закінчимо до кінця наступного тижня. Після цього перейдемо до ділянок у межах Зміївського району», - уточнив Сергій Пляка.

Раніше ми писали, що вже відбулись три тендерні процедури по дорогах, на яких виконуватимуться роботи митним коштом. Мова про дороги Старий Мерчик – Красний Кут, Кегичівка – Старовірівка, Мерефа- Зміїв.

Нагадаємо, з держбюджету на ремонт місцевих доріг Харківщини виділять 650 млн грн. Загалом для фінансування ремонту та утримання доріг місцевого значення у регіонах уряд передбачив у Державному дорожньому фонді субвенцію в розмірі 11,5 млрд грн.

Також ми зазначали, що серед пріоритетів у дорожньому будівництві на 2018 рік губернатор Харківщини відзначила завершення реконструкції Губарівського шляхопроводу та ремонт траси Харків – Охтирка. 

comments powered by HyperComments