На Харківщині виділено 82 млн грн на галузь водопостачання і більш ніж 81 млн грн – на водовідведення

П'ятниця, 13 липня 2018, 13:23
У рамках реалізації заходів програми «Питна вода Харківської області» у I кварталі 2018 року вже виконано низку робіт.
На Харківщині виділено 82 млн грн на галузь водопостачання і більш ніж 81 млн грн – на водовідведення

Про це мова йшла під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, повідомляє прес-служба ХОДА. 

Як повідомил директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк,  минулого року коштом з усіх джерел фінансування було впроваджено проекти з будівництва та водопостачання на території 19 населених пунктів області. Проведені заходи дозволили отримати доступ до якісної питної води 320 тисячам осіб. Ще 46 тисяч жителів області отримали послугу водовідведення.

«У цілому обласним бюджетом та обласним фондом охорони навколишнього природного середовища виділено кошти в розмірі 164 млн грн, у тому числі на галузь водопостачання  - 82 млн грн і більш ніж 81 млн грн – на водовідведення», - надав дані Сергій Магдисюк.

За інформацією райдержадміністрацій та міськвиконкомів, у рамках реалізації заходів програми «Питна вода Харківської області» у I кварталі 2018 року вже виконано низку робіт. Зокрема, замінено насосне обладнання на двох свердловинах у Харківському районі (села Яковлівка та Липці), упорядковано 19 зон санітарної охорони джерел питного водопостачання, оснащено сучасним контрольно-аналітичним обладнанням лабораторію контролю якості стічних вод Ізюмського комунального виробничого водопровідно-каналізаційного підприємства.

За результатами засідання Марк Беккер дав доручення відповідальним особам щодо продовження виконання заходів, передбачених програмою «Питна вода Харківської області», зокрема, доручено тримати на контролі роботи з будівництва та реконструкції свердловин, впроваджувати станції доочищення питної води, де реєструється незадовільна якість водопостачання.

Повідомлялося, що на Харківщині діє програма «Питна вода Харківської області», розрахована на 2012-2020 роки. Вона втілюється в межах політики держави по забезпеченню населення якісною водою.

Раніше ми писали, що нову свердловину в Барвінковому запустили в експлуатацію в грудні минулого року. Крім того, тоді була запущена  станція зі знезалізнення води. Це дозволило забезпечити місцевих жителей питною водою. 

comments powered by HyperComments