Близько 1000 жителів Харківщині поповнили лави воїнів-контрактників у 2018 році

Вівторок, 17 липня 2018, 15:58
Ці позитивні показники є загальною перемогою усіх районних військкоматів.
Близько 1000 жителів Харківщині поповнили лави воїнів-контрактників у 2018 році

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

"Приблизно кожен третій-четвертий призовник-контрактник, який цього року добровільно направлений нами до української армії, мав статус учасника бойових дій", - повідомив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

За його словами, понад 150 харків’ян у січні-червні виявили бажання служити у десантно-штурмових військах, і ще приблизно 30 осіб вирішили носити берет морського піхотинця.

У військкоматах, розташованих на Харківщині, вже четвертий рік поспіль спостерігається велика кількість дівчат, які бажають пов’язати професію зі Збройними силами України. До цього часу вже понад 50 представниць чарівної статі підписали армійський контракт, і ще 30 жінок збирають необхідні для призову документи чи поки визначаються з обранням військової професії.

Раніше ми писали, що на Харківщині зросла кількість молоді, готової до захисту Батьківщини. Це слугує індикаторами ефективності військово-патріотичного виховання дітей та молоді в регіоні.

Також повідомлялося, що на цей рік заплановане переформатування системи територіальної оборони. Зокрема, було прийняте рішення створити в областях відповідні підрозділи. Триває процес створення штабу кадрів. Також цього року мають пройти збори задля укомплектування підрозділів територіальної оборони.

«До кінця 2018 року передбачене реформування системи військових комісаріатів в територіальні центри комплектування і надання соціальних послуг, –  розповів Юрій Калгушкін, – будуть додаткові завдання по соціальному забезпеченню громадян. В кожному районі будуть створені відкриті та закриті зони для прийому відвідувачів».

 

comments powered by HyperComments