Світлична привітала хліборобів Харківщини з першим мільйоном тонн зерна нового врожаю

Понеділок, 23 липня 2018, 13:52
На Харківщині намолотили перший мільйон тонн зерна нового врожаю.
Світлична привітала хліборобів Харківщини з першим мільйоном тонн зерна нового врожаю

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

З трудовим здобутком хліборобів регіону привітала голова ХОДА Юлія Світлична.

«Шановні хлібороби Харківщини! Сердечно вітаю вас з трудовим здобутком – намолотом першого мільйона тонн зерна ранніх зернових та зернобобових культур», - сказала Юлія Світлична.

Вона відзначила, що цей успіх – це результат вмілої організації праці, використання сучасних технологій вирощування зернових культур, високого професіоналізму та самовідданої праці аграріїв.

«Я переконана, що аграрії виконають поставлені перед ними завдання щодо якнайшвидшого завершення жнив, забезпечать всі технічні та технологічні умови для збереження зібраного врожаю, – відзначила керівник області. - Від щирого серця бажаю вам нових трудових успіхів, щастя, здоров’я, мирного неба».

Як повідомляла «Справжня Варта», з хлібовиробниками досягнута домовленість про ціни на соціальні сорта хліба. Зокрема, ще рік ціни на 10 з них не будуть зростати. Нагадаємо, у 2017 році на Харківщині був зібраний рекордний врожай пшениці.

Також Юлія Світлична розповіла про новий хлібопекарський комплекс на Харківщині. Новий комплекс на 12 тисяч квадратних метрів розпочали будувати в Харківському районі області. Завершити споруду планують протягом 7-8 місяців, після чого тут встановлять 14 виробничих ліній. Особливістю підприємства є можливість виробляти заморожені сорти хлібу та напівфабрикатів, що дозволить Харківщині вперше в історії експортувати хлібобулочну продукцію до будь-якої точки світу. Подібного сучасного підприємства в Україні ще не існує.

comments powered by HyperComments