Підготовка до опалювального сезону на Харківщині: готові 65% квартальних і 46% районних котелень

Середа, 25 липня 2018, 12:01
У ході підготовки до опалювального сезону проводяться гідравлічні випробування магістральних та внутрішніх теплових мереж.
Підготовка до опалювального сезону на Харківщині: готові 65% квартальних і 46% районних котелень

Про це мова йшла під час засідання обласного штабу під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка, передає прес-служба ХОДА.

«Ми вже провели низку засідань, на яких ознайомилися зі станом підготовки до опалювального сезону в усіх районах і містах обласного підпорядкування. Дуже важливо, щоб обласний центр вчасно провів всі ремонтні роботи і увійшов у сезон підготовленим. За необхідністю ХОДА готова надати допомогу в проблемних питаннях», - зазначив Євгеній Шахненко.

Про готовність об'єктів ЖКГ та соціальної сфери міста доповів заступник міського голови Андрій Руденко. Він повідомив, що станом на 23 липня до прийдешнього опалювального сезону готові 65% квартальних і 46% районних котелень, а також 57% центральних індивідуальних теплових пунктів. Крім того, підготовлено 672 км з 1600 км теплових мереж – 41%.

«У ході підготовки до опалювального сезону проводяться гідравлічні випробування магістральних та внутрішніх теплових мереж. Такі випробування, враховуючи ступінь зношеності теплових мереж, дозволяють забезпечити більш ретельне виявлення потенційних аварій і місць пошкоджень. Випробувано 868 км мереж, встановлено 349 дефектів», - навів дані Андрій Руденко.

Також, за його словами, до систем теплопостачання під’єднані 6324 житлових будинки, в тому числі в селищах Пісочин і Солоницівка, а також 278 будівель різних відомств, установ і підприємств.

«За попередніми даними, до опалювального сезону підготовлено 3590 житлових будинків (76%), 82 лікувальні установи (43%), 260 шкіл (75%). Підготовлені 215 одиниць снігоприбиральної та спеціальної техніки (80%), йде заготівля солі та піску», - сказав Андрій Руденко.

Крім того, заступник міського голови розповів про готовність КП «Харківводоканал». Він відзначив, що проводяться ремонти та реконструкції водоводів і насосних станцій.

Раніше ми писали, що під час сьогоднішньої наради Геннадій Зубко висловив невдоволення роботою харківських КП. За його словами, борги за електроенергію та газ, які має Харківська область, - це майже повністю борги окремих КП міста Харків.

Також ми писали, що губернатор області наголосила на повній відповідальності голів районів та міст обласного значення за належне виконання задач, визначених у ході селекторної наради щодо підготовки до осінньо-зимового періоду - 2018/2019.

comments powered by HyperComments