Харківські юні фізики - найрозумніші

Субота, 28 липня 2018, 12:36
Команда учнів ліцею №161 «Імпульс» здобула «срібло» інтелектуальних змагань, які пройшли з 19 до 26 липня 2018 року в Пекіні.
Харківські юні фізики - найрозумніші

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Попередньо вони перемогли у Національному етапі турніру, де змагалися 12 команд старшокласників з Дніпра, Києва, Одеси, Харкова та Херсона.

У півфіналі суперниками українців стали школярі зі Швейцарії та Польщі.

«За умовами турніру їм пропонували складні задачі з фізики. Вирішуючи завдання, вони вивчають тематичну літературу, проводять фізичні досліди, створюють розрахункові моделі та порівнюють отримані результати з експериментальними вимірами. Далі учасники по черзі виступають з результатами завдань, як доповідачі, потім - як опоненти та рецензенти робіт суперників», - розповідають у Міністерстві освіти та науки України.

За результатами півфіналу бали розподілили таким чином: Україна - 39.9, Швейцарія - 39.3, Польща - 37.0.

У змаганнях брали участь 29 команд з різних країн світу. Українські школярі посіли 9 місце у загальній турнірній таблиці.

До складу харківської команди увійшли четверо учасників - Світлана Грінченко, Ілля Хорошко, Володимир Мащиць та Григорій Овчаренко. Їх підготовкою займався доцент фізичного факультету ХНУ ім. В. Каразіна Захар Майзеліс та студентка фізичного факультету вишу Ольга Зайцева.

Нагадаємо, 59-а  Міжнародна математична олімпіада проходила з 3 по 14 липня в румунському місті  Клуж-Напока. Кфоманда українських школярів, серед яких було чотири харків’янина, здобула чотири золоті та дві срібні медалі. Завдяки ним Україна опинилася на четвертому загальнокомандному місці. За всі роки незалежності цей результат є найкращим.  

comments powered by HyperComments