Під час поїздки до Богодухова Світлична передала ключі від осель родинам переселенців і відкрила відділення інтернату після ремонту

Вівторок, 31 липня 2018, 15:26
Сьогодні Юлія Світлична передала ключі від нових осель в Богодухові 11 родинам переселенців. Цьогоріч на Харківщині з`явиться ще 6 гуртожитків для ВПО.
Під час поїздки до Богодухова Світлична передала ключі від осель родинам переселенців і відкрила відділення інтернату після ремонту

31 липня 11 родин переселенців отримали ключі від нових квартир, що розташовані у реконструйованій двоповерховій будівлі у Богодухові, повідомляє прес-служба ХОДА. 

У церемонії передачі ключів від нових осель взяли участь голова ХОДА Юлія Світлична, Міністр соцполітики Андрій Рева, а також представник Німецького консульства в Україні Петер Шмаль. 

До речі, допомогу у реконструкції надавав Уряд Німеччини. Тут була відремонтована покрівля, а також замінени двері, вікна, комуніації, були проведені роботи по утепленню фасаду, а також ремонту приміщень.

Як зазначила губернатор Харківської області Юлія Світлична, 11 сімей, які отримали свої ключі, - це близько 30 людей, які відтепер матимуть комфортне житло. Вона побажала миру та щастя родинам. 

Окрім цього, Юлія Світлична підкреслила, що лише у 2018 році на Харківщині відкриють ще шість гуртожитків, де зможуть жити близько 350 внутрішньо переміщених осіб (у 100 квартирах).

Раніше ми вже писали, що у 2018 році у будівлю відремонтованого гуртожитку для переселенців у Золочеві заїдуть близько 100 чоловік. Це 24 родини внутрішньо переміщених осіб. 

Також ми повідомляли, що на Харківщині працює організація GIZ, яка тільки за рік роботи тут надала допомогу 47 тисячам особам, серед яких були як місцеві мешканці, так і переселенці,  було відремонтовано дев‘ять дитячих садків, надавалася підтримка працівникам сфери охорони здоров‘я щодо підвищення їх кваліфікації.

Під час поїздки до Богодухова губернатор Харківщини також побувала у місцевому дитбудинку-інтернаті. Вона разом з Міністром соцполітики Андрієм Ревою взяли участь у відкритті дитячого відділення інтернату після ремонту. Також губернатор та Міністр поспілкувалися з дітьми та робітниками закладу. 

«Я вражена тими зрушеннями, які відбулися в закладі, - сказала керівник області, звертаючись до колективу дитбудинку-інтернату. - Звичайно, це результат роботи не однієї людини, а всіх тих, хто з радістю вам допомагає. Це міжнародні партнери, меценати, спонсори, місцеві жителі. А також, звичайно, це результат вашої праці, адже саме ви кожного дня даєте тепло дітям та робите все, щоб вони відчували себе, як удома, розвивалися, а головне – посміхалися. Ви робите велику справу».

Юлія Світлична подякувала за допомогу всім міжнародним партнерам та благодійним організаціям, які долучилися до проведення ремонтних робіт у закладі, та запевнила, що робота із залучення такої допомоги триватиме. Слова подяки всім учасникам процесу виказав і Міністр соціальної політики України.

«Такий результат не був би можливим, якби не було об’єднання зусиль – і небайдужих людей, і територіальних громад, і органів влади, починаючи від обласної державної адміністрації, райдержадміністрації, районної та обласної рад», - відзначив Андрій Рева.

"Як бачимо на прикладі Богодухівського району, дуже добре простежується вже не тенденція, а закономірність: глава області Юлія Світлична та її команда, що дали людям обіцянки щодо прискорення реалізації соціально спрямованих проектів, виконують їх якісно та в дуже стислі терміни", - коментує політолог та оглядач Світлана Кушнір.

За її словами, на початку року обласна влада відкрила Губарівський шляхопровід, будівництво якого жителі і автомобілісти чекали майже 10 років.

"І цей проект був реалізований фактично «з нуля» за рекордні півроку, майже на завершальній стадії капітальний ремонт дорожнього полотна траси Р-46 (Харків – Суми), яка проходить через район. У зоні особливої уваги обласних управлінців – сфери освіти й охорони здоров'я. Це ремонт і оновлення дитсадків та шкіл району, придбання нових спеціалізованих класів та комп'ютерної техніки. У травні Богодухівському аграрному ліцею – першому в області з таких профільних закладів – оновили базу сільгосптехніки новітніми зразками. Вже розпочато капітальні ремонти будинку культури в районному центрі та центральній районній лікарні. До цього питання теж підійшли комплексно: на ремонт ЦРЛ з бюджету виділено 6,3 млн. грн., але не забули і про оновлення медтехніки. Так, для придбання комп'ютерного томографа для Богодухівської лікарні додатково знайшли 5 млн. грн. На території населених пунктів реалізується ініційований у цьому році проект з відновлення і модернізації вуличного освітлення в населених пунктах області – «Енергія світла». Та перераховувати можна довго, і це не тільки в одному районі, і не тільки до ювілейної дати. Саме такі приклади стратегії капіталізації районів дають можливість звичайним людям реально відчути зміни в кращий бік, саме так завойовується авторитет і довіру жителів", - каже Світлана Кушнір. 

comments powered by HyperComments