У Харківській обласній лікарні для чорнобильців розпочався перший за 25 років капітальний ремонт - Світлична

Четвер, 2 серпня 2018, 15:47
2 серпня керівництво ХОДА прийняло низку рішень спільно з чорнобильським активом, керівництвом лікарні, а також підрядниками, щоб якомога швидше провести відновлення лікарні.
У Харківській обласній лікарні для чорнобильців розпочався перший за 25 років капітальний ремонт - Світлична

Це відбулося під час візиту губернатора Харківщини Юлії Світличної до лікарні, передає прес-служба ХОДА. 

Зараз роботи в Обласному диспансері радіологічного захисту населення вже ведуться. Зокрема, праця ведеться у стаціонарному корпусі. Окрім того, вже ремонтується декілька відділень: функціональної діагностіки, приймальному, а також фізеотерапії. Скоро ремонт розпочнеться у реанімації та операційному блоці - на четвертому поверсі лікарні.

Кошти на капремонт виділені одразу і ЄБРР, і обласним бюджетом. Домаглася цього губернатор Юлія Світлична. 

Вона зазначила, що обіцянок відремонтувати лікарню було багато, але головне не обіцяти, а робити. Адже кожен рік сюди звертаються близько ста тисяч людей. Окрім цього, губернатор пообіцяла разом з громадськістю пильно слідкувати за ходом і якістю робіт.

"Харківська область дуже позитивно виділяється серед інших областей за рахунок того, що має реальні результати у вирішенні цілого ряду питань. І один з них - забезпечення чорнобильців якісними медичними послугами. Адже поки в Києві ліквідатори страйкують, щоб хоч якось захистити свої права, в Харківській області виділяється майже 10 млн гривень, які будуть вкладені в ремонт лікарні для чорнобильців. Тобто люди не просто бачать турботу, вони її відчувають", - коментує політичний експерт та оглядач Михайло Кириленко. 

Нагадаємо, губернатор Харківщини Юлія Світлична ініціювала виділення 10 млн гривень на ремонт диспансеру радіаційного захисту у червні. "Диспансер радіаційного захисту знаходиться в надзвичайно жахливому стані. Його потрібно ремонтувати. Ми долучаємо фінансування міжнародних інституцій, але не чекаючи на це фінансування, виділили кошти із обласного бюджету", - сказала тоді вона. Також губернатор підкреслила, що згадувати про ліквідаторів Чорнобильської катастрофи слід не лише у дні пам`яті, а кожного дня. Це не тільки соціальний обов’язок, а ще і обов’язок справедливості.

comments powered by HyperComments