Цього року на Харківщині добудують ще одну школу

Понеділок, 13 серпня 2018, 15:29
Будівельні роботи в навчальному закладі в селі Губарівка виконані більше ніж на 80%.
Цього року на Харківщині добудують ще одну школу

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Залишилося дофарбувати частину приміщень, привести до ладу вхідну групу та провести упорядкування території.

На нову школу в Губарівці чекали понад 20 років – саме стільки розпочате ще в 1990-х будівництво лишалося не завершеним.

«Це питання стояло роками. Тільки після того, як до його вирішення підключилася голова ХОДА Юлія Світлична, справа зрушилась з мертвої точки», - говорить голова Богодухівської РДА Володимир Шаров.

До цього моменту діти в Губарівці навчалися в приміщенні дитячого садка, яке не пристосоване для школярів.

«Зараз у нашому НВК навчається 78 дітей. Нову будівлю школи від самого початку розраховували тільки для 1 – 4 класів, але будемо дивитися – можливо, ми всі класи сюди переведемо», - відзначає директор Губарівського НВК Катерина Кисіль.

На даний момент будівельники виконали понад 80% робіт. Усі комунікації до будівлі школи вже підведено, утеплено фасад, встановлені енергоощадні вікна й двері. Планується, що всі роботи в повному обсязі будуть завершені цього року.

Нагадаємо, класи і парти у цьому закладі стануть рідними для майже 100 учнів, юних мешканців старовинного козацького поселення Губарівка. 

Окрім цього, цього року стартують роботи з оновлення у Краснопавлівській школі в Лозівському районі, Зміївському ліцеї та Олексіївській школі у Первомайському районі. Необхідні гроші були виділені з Державного фонду регіонального розвитку. Під час робіт буде застосований інший підхід до будівництва, капітального ремонту та реконструкції навчальних закладів.

Також ми писали, що Кегичівському ліцеї вже замінили 318 вікон, оновили актову залу, кабінети хімії та інформатики. З першого вересня Кегичівський ліцей стає опорним. Тож, вже виділені кошти на покупку нового обладнання ще для декількох кабінетів. 

comments powered by HyperComments