Урожай ранніх зернових і зернобобових культур на Харківщині склав понад 2,3 млн тонн

Середа, 15 серпня 2018, 14:31
Не дивлячись на складні погодні умови, які були восени при посіві озимих культур, і ґрунтову посуху навесні, аграріям все-таки вдалося зібрати той урожай, який планувалося.
Урожай ранніх зернових і зернобобових культур на Харківщині склав понад 2,3 млн тонн

Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер, передає прес-служба ХОДА. 

"Главою області Юлією Світличною було поставлено завдання зібрати врожай ранніх зернових і зернобобових культур на рівні не менше 2,2 млн тонн. На сьогодні, за оперативною інформацією, Харківська область зібрала понад 2,3 млн тонн зерна. На всіх 736 тисячах гектарів, які були засіяні ранніми зерновими і зернобобовими культурами, врожай уже зібраний", - сказав він. 

Серед районів найбільший урожай на даний момент зібрали у Вовчанському (понад 140 тис. тонн), Балаклійському (понад 124 тис. тонн) і Барвінківському (понад 95,7 тис. тонн). Також до позначки в 100 тис. тонн зерна наблизився Великобурлуцький район (93 тис. тонн).

Раніше ми повідомляли, що очікується що валовий збір зернових культур буде становити 3,9 мільйонів тон.

У липні губернатор вже вітала хліборобів Харківщини з першим мільйоном тонн зерна нового врожаю. А 7 серпня хлібороби на Харківщині намолотили другий мільйон тонн зерна нового врожаю. З цим їх також привітала Юлія Світлична. 

Також Юлія Світлична розповіла про новий хлібопекарський комплекс на Харківщині. Новий комплекс на 12 тисяч квадратних метрів розпочали будувати в Харківському районі області. Завершити споруду планують протягом 7-8 місяців, після чого тут встановлять 14 виробничих ліній. Особливістю підприємства є можливість виробляти заморожені сорти хлібу та напівфабрикатів, що дозволить Харківщині вперше в історії експортувати хлібобулочну продукцію до будь-якої точки світу. Подібного сучасного підприємства в Україні ще не існує.

comments powered by HyperComments