Світлична - хліборобам: Нехай щедрі лани Харківщини завжди винагороджують ваш труд багатими врожаями

Вівторок, 7 серпня 2018, 13:36
На Харківщині намолотили другий мільйон тонн зерна нового врожаю.
Світлична - хліборобам: Нехай щедрі лани Харківщини завжди винагороджують ваш труд багатими врожаями

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

«Дякую за наполегливу щоденну працю, відданість хліборобській справі та любов до рідної землі, - відзначила у вітанні до хліборобів голова облдержадміністрації. - Нехай щедрі лани Харківщини завжди винагороджують ваш самовідданий труд багатими врожаями, рік за роком рясно колоситься золота нива, зростає добробут нашого народу та процвітає благодатна земля рідного краю!».

Нагадаємо, в Харківській області ранніми зерновими культурами була засіяна територія у 737 тис. га. Уже в липні аграрії регіону зібрали перший мільйон тонн пшениці нового врожаю. Середня врожайність пшениці в області склала понад 30 ц/га. При цьому в таких районах, як Золочівський, Богодухівський, Краснокутський і Вовчанський, врожайність вище - близько 40 ц/га.

У липні губернатор вже вітала хліборобів Харківщини з першим мільйоном тонн зерна нового врожаю.

Як повідомляла «Справжня Варта», з хлібовиробниками досягнута домовленість про ціни на соціальні сорта хліба. Зокрема, ще рік ціни на 10 з них не будуть зростати. Нагадаємо, у 2017 році на Харківщині був зібраний рекордний врожай пшениці.

Також Юлія Світлична розповіла про новий хлібопекарський комплекс на Харківщині. Новий комплекс на 12 тисяч квадратних метрів розпочали будувати в Харківському районі області. Завершити споруду планують протягом 7-8 місяців, після чого тут встановлять 14 виробничих ліній. Особливістю підприємства є можливість виробляти заморожені сорти хлібу та напівфабрикатів, що дозволить Харківщині вперше в історії експортувати хлібобулочну продукцію до будь-якої точки світу. Подібного сучасного підприємства в Україні ще не існує.

comments powered by HyperComments