Харків'яни вимагали від міськради профінансувати інсулінову програму

Юлія Гуш  |  Середа, 22 серпня 2018, 10:48
Сьогодні в Харкові відбувся пікет за участі городян, які не змогли отримати необхідний їм інсулін.
Харків'яни вимагали від міськради профінансувати інсулінову програму

Щойно під стінами харківської міськради завершився пікет за участі мешканців Харкова, які хворіють на цукровий діабет. Вони вимагали стовідсоткового фінансування закупки необхідного їм інсуліну.

При чому не тільки за рахунок державних субвенцій, а й місцевого бюджету. На на той момент проходила чергова сесія міськради, під час якої депутати мали б розглянути питання щодо дофінансування препарату.

Олена Погорєлова, представниця ініціативної групи по захисту прав діабетиків, розповіла, що пікетувальники бажають повного покриття потреб в інсуліні. Серед них є як самі люди, які хворіють на цукровий діабет, так і батьки дітей, яким також необхідний препарат. Не залишились осторонь також родичі діабетиків та просто небайдужі харків'яни. Проте активістка не надто розраховує на підтримку міськради. За її словами, пікетувальники більшою мірою сподіваються актуалізувати проблему з нестачею інсуліну.

Такої ж позиції притримується й інший учасник пікету Віктор Трубчанов.

"Позиція нашої міської ради така, - зазначив він, - вони вважають, що якщо це державна програма, то і фінансування має робити також держава. Але ж вона віддала на місця всі кошти".

Нагадаємо, що в Харкові люди, які хворіють на цукровий діабет, не можуть отримати необхідний їм інсулін. Ця проблема вже стосується не тільки дорослих, а й дітей. При чому така тенденція спостерігається виключно в самому Харкові - в області люди можуть отримати препарат.

comments powered by HyperComments