На Харківщині відкрили новий дитячий садок

Понеділок, 27 серпня 2018, 16:02
Дошкільний заклад, який відкрито у с. Новоселівці, розрахований на 2 групи - всього 50 дітей.
На Харківщині відкрили новий дитячий садок

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Оскільки дитячого садку раніше в селі не було, малечу доводилося возити до Нової Водолаги (близько 5 км), де знаходиться найближчий дошкільний заклад. 

Дитячий садок вдалося відкрити завдяки спільним зусиллям обласної влади, об'єднаної територіальної громади, Міжнародного фонду ЮНІСЕФ.

«Кілька років тому керівник області Юлія Світлична підписала меморандум з Міжнародним фондом ЮНІСЕФ з приводу реалізації спільної програми, спрямованої на збільшення кількості місць у дитячих садках. Програма у регіоні діє успішно, і, дійсно, спільно з ЮНІСЕФ ми змогли зробити дуже багато, - сказавзаступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. – На відкриття дитячого садку в Новоселівці громада чекала дуже давно. Так, за сприяння фонду ЮНІСЕФ було проведено капітальний ремонт приміщень, закуплені меблі, обладнання. За бюджетні кошти було капітально відремонтовано покрівлю, утеплено фасад, придбано деяке додаткове обладнання».

Нагадаємо,цього року на Харківщині в перший клас піде 26,6 тисяч дітей.

Також ми писали, що у Глушківському дитсадку відновили басейн та відремонтували актову залу. Протягом наступного року буде зроблений ремонт у ще одному крилі Глушківського дитсадка.

Повідомлялося, що новий дитячий садок був відкритий у Зміївському районі. Дві групи дошкільного підрозділу Чемужівського НВК можуть прийняти 35 дітей віком від 3 до 6 років. Садочок у селі Чемужівка був побудований за обласні кошти.

Також у селищі Оскіл на Ізюмщині будують дитячий садок на 4 групи.

 

comments powered by HyperComments