На Харківщині вперше за 40 років ремонтують Дворічанський ліцей

Середа, 29 серпня 2018, 17:45
Дах Дворічанського ліцею потребував заміни вже довгий час, адже ремонтних робіт тут не було понад 40 років.
На Харківщині вперше за 40 років ремонтують Дворічанський ліцей

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

За кошти обласного бюджету проводиться ремонт покрівлі приміщення ліцею. Вона була в жахливому стані через руйнування деревини. Зараз роботи виконані на 98%, замінено покриття даху з азбестових матеріалів на сучасні екологічно чисті.

Роботи щодо термомодернізації фасаду приміщення інтернату Дворічанського ліцею та опалювальної системи були проведені за кошти обласного та районного бюджетів. Цього року також оновили матеріально-технічну базу закладу. Для нього закупили кабінет хімії, оснащений сучасною комп’ютерною технікою, цифровою лабораторією та меблями, які спеціально спроектовані для запобігання порушенню постави учнів.

Раніше ми писали про те, що святкові заходи з нагоди початку нового навчального року відбуватимуться в школах Харкова не 1 вересня, а 3 вересня (понеділок)

Також ми розповідали про капітальний ремонт, який цього року проведуть у 200 школах регіону. На сьогоднішній іде підготовка шкіл до нового навчального року. До них 1 вересня має прийти 240 тисяч учнів, серед яких 27 тисяч — першокласники. 

Фінансування для загальноосвітніх закладів находить з бюджетів усіх рівнів. Реконструкції та капремонти проходять у 200 школах. Загалом, вже було відремонтовано майже 5 тисяч квадратних метрів покрівель, 18 харчоблоків, 12 їдалень, 18 спортивних залів, 13 актових залів, 34 туалети, замінили 7,1 тис. кв. м вікон. Також пройшла реконструкція 30 систем внутрішньої та зовнішньої тепломереж, 140 систем водопостачання та водовідведення, 52 котельні. 

За словами Світличної, значна увага приділяється розвитку інклюзивної освіти та фізичному вихованню учнів. На Харківщині будуть працювати 383 інклюзивні класи. Буде створено 27 інклюзивно-ресурсних центрів, 15 ресурсних кімнат та 25 медіатек. 

 

comments powered by HyperComments