Харківщина вже готова до запровадження Нової української школи

Четвер, 30 серпня 2018, 14:01
Про це заявив заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев під час пленарного засідання ХVII сесії облради VII скликання.
Харківщина вже готова до запровадження Нової української школи

За його словами, Нова українська школа в першу чергу являє собою новий освітній стандарт та нову навчальну програму. А вже після них іде матеріальне забезпечення шкіл. В цій системі вчитель є головним. Бабічев відмітив, що в регіоні провели колосальну роботу у даному напрямку.  Всі вчителі Харківщини пройшли курси підвищення кваліфікації і отримали відповідний сертифікат. 

Щодо матеріально-технічного забезпечення, гроші субвенції на придбання меблів використані на 62%. У цьому році придбали найбільшу кількість меблів за останні двадцять років. За словами заступника голови ХОДА, це був величезний обсяг матеріально-технічного забезпечення. Субвенції властивий помісячний розподіл: є фінансування у вересні, жовтні і листопаді. За словами Бабічева, повне використання цих коштів на сьогоднішній день є неможливим.  

“Багато органів місцевого самоврядування за власні кошти на 100% забезпечили першим класам навчальне обладнання. Окрім того, в усіх перших класах створено нове освітнє середовище, виконані ремонти. Це вже достатньо для того, щоб почати навчальний процес», - сказав Анатолій Бабічев. 

Нагадаємо, що на Харківщині будуть створені патронатні сім’ї для дітей, позбавлених батьківського піклування. Відповідна Обласна програма реформування системи інституційного догляду та виховання дітей була затверджена під час пленарного засідання ХVII сесії облради VII скликання. 

comments powered by HyperComments