На Харківщині відремонтують ще 16 шкіл та 13 лікарень

Четвер, 30 серпня 2018, 17:07
З обласного бюджету були виділені кошти на проведення ремонтних робіт.
На Харківщині відремонтують ще 16 шкіл та 13 лікарень

Під час сесії обласної ради було прийняте  рішення про розподіл грошей на проведення будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів галузі освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та ЖКГ.

Як повідомляє прес-служба ХОДА, додаткові кошти були виділені завдяки перевиконанню обласного бюджету. Крім того, залишки коштів обласного кошторису та субвенцій виділили на ремонтні роботи низки об’єктів Харківщини. Додаткові гроші мають бути направлені як на нові об‘єкти, так і на ті, де роботи вже розпочаті.  

Серед них є загальноосвітні школи та навчально-виховні комплекси (16), дошкільні навчальні заклади (3) та Будинок дитячої та юнацької творчості. Крім того, запланована реконструкція та капітальний ремонт тринадцяти закладів охорони здоров’я обласного та районного значення. Під час робіт будуть задіяні енергоощадні технології. Також туди мають закупити сучасне медичне обладнання.

Як зазначають в Департаменті капітального будівництва ХОДА, також будуть фінансуватися роботи у восьми будинках культури в таких районах, як Богодухівський, Великобурлуцький, Вовчанський, Зміївський, Кегичівський, Куп’янський тощо. Будуть направлені кошти на будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в смт Краснокутськ та ФОКу в Дергачах.

Має також відбутися реконструкція та ремонт на 34 об’єктах житлово-комунального господарства. Мають бути відремонтовані покрівлі на тринадцяти житлових будинках, реконструйовані системи газопостачання та теплопостачання в Дергачівському, Чугуївському районах та Куп’янську. Має пройти реконструкції двох скверів у Харкові та одного  Зміївському районі. Також мають бути  проведені роботи щодо вдосконалення та заміни систем водопостачання та водовідведення у Зміївському та Дергачівському районах.

Нагадаємо, що сьогодні, під час XVII сесії обласної ради VII скликання було прийняте відремонтувати ще десяток комунальних доріг. До переліку об`єктів, які планується відремонтувати цього року, внесені вулиці Гвардійська, Павлоградська та Кооперативна у місті Лозова.

Крім того, депутати облради прийняли рішення виділити з бюджету Харківської області додаткові кошти на оздоровлення ветеранів, людей з інвалідністю та осіб, на яких поширюються закони «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».

comments powered by HyperComments