На Харківщині продовжується процес забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

П'ятниця, 31 серпня 2018, 13:26
Депутати обласної ради в ході пленарного засідання 30 серпня прийняли рішення щодо розподілу коштів державної субвенції між районами та містами області.
На Харківщині продовжується процес забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Для дітей-сиріт куплять ще 10 квартир, повідомляє прес-служба ХОДА. 

«Так, по одній квартирі придбають в Ізюмському, Нововодолазькому, Валківському районах і Малинівській ОТГ. По дві квартири - в Первомайському, Вовчанському, Шевченківському районах. Також буде придбано два будинки для дитячих будинків сімейного типу в Харківському (с. Пісочин) і Дергачівському (с. Малі Проходи) районах», - повідомили у службі в справах дітей ХОДА.

Нагадаємо, регіон отримав субвенцію з держбюджету на придбання соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та приміщень для дитячих будинків сімейного типу. Більша частина коштів була розподілена між районами області на минулій сесії. Зокрема, фінанси були призначені для придбання 16 квартир: у Малинівській ОТГ (1), Коломацькому (2), Близнюківському (4), Чугуївському (1), Лозівському (2), Шевченківському районах (4), місті Чугуїв (2). А також на купівлю 6 будинків для дитячих будинків сімейного типу в Дергачівському, Харківському, Кегичівському районах, у місті Лозова та Чкаловській ОТГ.

Повідомлялося, що завдяки пропозиціям Юлії Світличної цього року Харківській області запропоновано виділити 21,8 млн грн на житло для дітей-сиріт.

Раніше ми писали, що завдяки змінам в обласному бюджеті, кошти субвенції з державного бюджету спрямують на придбання соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також на придбання приміщень для дитячих будинків сімейного типу.

Раніше Юлія Світлична передала ключі від нового дому в Красноградському районі родині, яка виховує прийомних дітей, а також юнакам із Первомайського району - ключі від перших трьох помешкань, де вже завершили ремонт та встановили меблі.

Також ми повідомляли, що на Харківщині для дітей-сиріт придбають ще 16 квартир.

comments powered by HyperComments