В лісах Харківщині залишитись ще три осередки загоряння

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 7 вересня 2018, 17:18
Вогонь все ще тліє в Зміївському, Нововодолазькому і Красноградському районах.
В лісах Харківщині залишитись ще три осередки загоряння

Загальна площа загоряння в лісових масивах Харківської області склала 70 га. Як розповів начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв, на даний момент в лісах регіону налічується ще три тліючі осередки, які залишились від лісових пожеж. Їх можна побачити в лісах Зміївського, Нововодолазького і Красноградського районах. На даний момент вогонь був локалізований.

Як зазначив Волобуєв, значну проблему під час ліквідації загоряння доставляли пориви вітру. Крім того, через аномальну спеку знизився рівень підводних вод, був ризик того, що полум‘я розповсюдиться на інші ділянки.  

У свою чергу директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Павло Пономаренко розповів, що за останній тиждень ситуація з лісовими пожежами була особливо гострою. Разом з тим він відмітив, що всі служби регіону працювали злагоджено та ефективно. Зокрема, під час пожеж не доводилося проводити евакуацію населення. Хіба що в Красноградському районі на певний час було переміщено близько ста осіб.

Проблемою лісових пожеж також зайнялися правоохоронці. Про це розповів Олексій Максимов, директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами. За його словами, слідчі ГУ Національної поліції Харківської області внесли матеріали по кожному факту до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за статтею 194 ч. 2 КК України (навмисне знищення майна шляхом підпалу). На даний момент тривають слідчі дії, проте про висновки говорити ще зарано. Максимов розповів, що всі розділи превенції переведено на посилений режим несення служби. Тривають як оперативно-розшукові, так і профілактичні дії.

Нагадаємо, що сьогоднішня ситуація з лісовими пожежами, яка сталася останнім часом на Харківщині, є особливо складною. Особливо гострою ситуація була в Зміївському районі, де пожежі сталися в п'яти місцях одночасно. Але разом з тим ніхто з місцевого населення не постраждав.

comments powered by HyperComments