Наша мета — подивитися, наскільки можна оновити склад державних службовців — Світлична

Неділя, 9 вересня 2018, 13:30
За словами голови ХОДА, “Школа лідерства” буде відбирати талановиту молодь, навчати її, проводити практичні заняття, організовувати зустрічі з експертами.
Наша мета — подивитися, наскільки можна оновити склад державних службовців — Світлична

Юлія Світлична обговорила з головою Офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом реалізацію спільних проектів та можливі напрямки розширення співпраці Харківщини з РЄ. Зокрема, вона висунула Енбергу пропозицію розглянути можливість долучення Ради Європи до реалізації низки проектів на Харківщині. За словами голови ХОДА, експерти РЄ можуть допомогти підготувати учнів “Школи лідерства”. Це проект, який реалізується на території Харківської області за підтримки ХОДА. 

Як розповіла Юлія Світлична, в “Школу лідерства” попаде талановита молодь, де її будуть навчати, проводити практичні заняття, організовувати зустрічі з експертами, бізнесменами, урядовцями, держслужбовцями. 

“Наша мета — подивитися, наскільки можна оновити склад державних службовців, — підкреслила губернаторка, — адже молодь – це енергійні, завзяті та мотивовані люди. Вони звичайно хочуть брати участь у розбудові України, європейської України, якої ми прагнемо. Участь представників Ради Європи в цьому проекті була б для нас дуже цікавою та корисною для молоді та студентства". 

У свою чергу Мортен Енберг висловив інтерес до реалізації даного проекту. За його словами, у Ради Європи є відповідний досвід завдяки Школі РЄ. Енберг зазначив, що тут можлива співпраця в  з Харківською областю. Зокрема, він висловив пропозицію розглянути можливості співпраці щодо обміну досвідом представників органів місцевого самоврядування. За словами Світличної, Харківська область вже активно співпрацює в цьому напрямку з Польщею. Тому пропозиція вивчати досвід інших країн, що входять до Ради Європи, буде сприйматися з ентузіазмом.  

Нагадаємо, що 8 вересня в Чугуївському району відбувся масштабний фестиваль «Весілля в Малинівці», який об’єднав 75 тисяч мешканців та гостей Харківщини. Він зібрав гостей та учасників не тільки з  різних куточків України, але й з-за кордону. За словами голови ХОДА Юлії Світличної, фестиваль “Весілля в Малинівці плюс” є гарним відновленням традицій, а також модернізацією проведення подібних заходів.  

comments powered by HyperComments