Наприкінці вересня в Харкові відбудеться Міжнародний економічний форум: програма

Вівторок, 11 вересня 2018, 14:38
Ювілейний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» відбудеться на Харківщині 29 вересня. Продовженням форуму традиційно стане Великий Слобожанський ярмарок.
Наприкінці вересня в Харкові відбудеться Міжнародний економічний форум: програма

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

У Департаменті економіки та міжнародних відносин ХОДА зазначили, що у 2018 році на Форумі заплановані одразу два пленарні засідання: «Глобальна економіка: погляд у майбутнє. Формула успіху для України» та  «Україна та світ: новий рівень партнерства».

Серед гостей та учасників заходу - політики, експерти, дипломати, представники міжнародних фондів та організацій. 

За інформацією департаменту, до програми форуму включено низку панельних дискусій. Так, на дискусії «Інтеграційна модель розвитку економіки: міжгалузеві ефекти інвестування та кооперації» планують розглянути інвестиційний потенціал України та її регіонів, зокрема, Харківської області. Також експерти обговорюватимуть концепцію розробки єдиної політики підтримки національного виробника, стратегії розвитку таких галузей, як промисловість, АПК, енергетика тощо.

«Крім зазначеного, буде представлено фінансові інструменти реалізації великих проектів у виробничій та інфраструктурній сферах та розглянуто ризики і переваги конкурентної боротьби на зовнішніх та внутрішніх ринках, а також наведені приклади ефективної взаємодії з фінансовими інституціями з метою участі у міжнародних тендерах», - розповіли в Департаменті економіки та міжнародних відносин.

Окрему дискусію на форумі буде присвячено питанням децентралізації та можливостей, які вона надає для розвитку бізнесу. Зокрема, розглянуть зарубіжний та вітчизняний досвід щодо збільшення неподаткових надходжень до місцевих бюджетів («Муніципальне підприємництво»). Увагу приділять і питанням соціально-приватного партнерства та міжнародної технічної допомоги.

«Планується обговорення алгоритмів становлення мереж співробітництва громад в Україні», - відзначили в департаменті.

До програми форуму також включено дискусію «Креативна економіка: від нової освіти до нових індустрій».

«Зазначену панельну дискусію буде присвячено цифровим технологіям (у бізнесі, громадському секторі і публічному управлінні), бізнесу у сфері науки і технологій, стимулюванню розвитку креативних індустрій і ефективним моделям співпраці з інвесторами тощо», - пояснили організатори заходу.

Передбачається, що ключовими результатами роботи Форуму має стати завантаження замовленнями провідних харківських підприємств та їхніх суміжників по всій Україні, створення нових якісних робочих місць для жителів Харкова і області, а також зростання ділової активності серед представників малого і середнього бізнесу.

«Під час роботу форуму буде презентовано пріоритетні, високорентабельні проекти для інвестування, потужні можливості для локалізації нових бізнесів, розвитку коопераційних зв’язків, організації спільних поставок нашої продукції на внутрішній і зовнішні ринки. До потенційного інвестора буде доведено: хто створює робочі місця та привносить високу культуру ведення бізнесу і сприяє подальшому зростанню економіки Харківщини, зможе користуватися повною підтримкою з боку влади, що також є гарантією, з якою Харківська область виходить до своїх міжнародних партнерів», - підкреслили в Департаменті економіки та міжнародних відносин ХОДА.

Нагадаємо, 22 вересня 2017 року у Харкові відбувся форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Головними темами для обговорення стали модернізаційні пріоритети для України, розвиток машинобудування та експорту.  Під час економічного форуму у Харкові були підписані важливі угоди. ХОДА домовилася про співпрацю зі щведами, німцями, китайцями та їхніми представниками у Харкові і в Україні.

Пізніше логічним продовженням заходу став І Всеукраїнський форум «Бізнес в Україні: Перспективи інклюзивного працевлаштування».

comments powered by HyperComments