Світлична обговорила з радником Посольства Держави Ізраїль перспективи співпраці з Харківщиною у бізнесі та сільському господарстві

П'ятниця, 14 вересня 2018, 17:19
Юлія Світлична і Фелікс Гурвич обговорили перспективні напрями подальшої співпраці між Харківською областю та Ізраїлем.
Світлична обговорила з радником Посольства Держави Ізраїль перспективи співпраці з Харківщиною у бізнесі та сільському господарстві

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Зокрема, вони зупинилися на проектах, що реалізуються в рамках роботи МАШАВ - ізраїльського Агентства з міжнародного співробітництва в цілях розвитку при Міністерстві закордонних справ Держави Ізраїль.

Наприкінці минулого року делегація ізраїльських реабілітологів відвідала Харків для обміну досвідом з українськими колегами - в першу чергу, в питаннях реабілітації військових. Юлія Світлична і Фелікс Гурвич обговорили можливості розвитку проекту і створення в області спільного навчально-практичного реабілітаційного центру.

«Програми МАШАВ - це експертний обмін думками. Тренінги, нові можливості для підприємців і підвищення бізнес-активності. Для нас це дуже важливо. У нас вже є певні домовленості, але ми готові розширювати співпрацю», - зазначила глава ХОДА.

Також Юлія Світлична зупинилася на перспективах співпраці в сфері сільського господарства.

«Нові сучасні технології, які є в Ізраїлі, - це те, що потрібно Україні. У нас родючі землі, але нам потрібно підвищувати якість і рівень виробництва, випускати не сировину, а готову продукцію», - сказала керівник області.

Марк Гольдман, у свою чергу, висловив зацікавленість у спільних програмах у сфері освіти. За пропозицією Юлії Світличної, ізраїльська сторона вивчить можливість співпраці з регіоном у рамках проекту «Школа лідерства глави ХОДА».

Раніше ми писали про те, що  Ізраїль допомагає Харкову відкрити центр для реабілітації після складних поранень у зоні АТО.

Також ми писали, що губернатор Харківщини Юлія Світлична обговорила з керівництвом Ізраїлю подальшу співпрацю з Харківщиною. «Ізраїль – це держава, де неможливе стає можливим. І велика кількість проектів, які, здавалося б, нереально реалізувати, в Ізраїлі працюють, тому досвід Ізраїлю надзвичайно корисний для України. Ми маємо гарну землю, щоб вирощувати врожаї, маємо розумні ідеї, які можемо втілювати в життя. Отриманий досвід можемо імплементувати в Україні, отримавши позитивні результати для розвитку економіки, соціальної та гуманітарної сфер», - сказала вона. 

comments powered by HyperComments