У Рунівщині триває відновлення будинку культури. Світлична розповіла, які ще проекти ралізуються в населенному пункті

Субота, 15 вересня 2018, 18:40
Так, тут капітально відремонтували систему опалення місцевої школи та мережу водопостачання на вулицях Слобідській, Гагаріна та Козацькій.
У Рунівщині триває відновлення будинку культури. Світлична розповіла, які ще проекти ралізуються в населенному пункті

Про це під час робочої поїздки до села Руновщина розповіла губернатор Харківської області Юлія Світлична, передає прес-служба ХОДА.

Кошти на ремонт були виділені з бласного та районного бюджетів. Окрім цього, село бере участь в обласному конкурсі міні-проектів «Разом у майбутнє».

Зараз триває відновлення будинку культури, який є осередком культурного життя села. Тут розміщується глядацька зала на 350 осіб, діють 5 гуртків самодіяльності, 2 танцювальні та вокальний колективи, а також клуб за інтересами для людей похилого віку. Цього року в будівлі капітально відремонтували дах  та перекриття.

«Нам потрібна допомога й у подальшому покращенні матеріально-технічної бази, - відзначила директор Рунівщинського сільського будинку культури Віта Катигородська. - Необхідно зробити опалення, замінити вікна на енергозберігаючі та замінити проводку. Юлія Олександрівна пообіцяла, що допоможе у вирішенні цих питань».

Під час спілкування з громадою села Рунівщина керівник області відзначила, що зараз у регіоні є значно більші можливості для розвитку районів, селищ та сіл.

Нагадаємо, Кегичівський районний будинок культури очікує капітальний ремонт. На даний момент в будівлі вже замінили систему опалення, а також всі вікна й двері. “Будинок культури – це культурне серце кожного району, — зазначила раніше Юлія Світлична, — надзвичайно важливо приділяти увагу розвитку всіх ланок і сфер життя громади, в тому числі культурі. Ми ще минулого року розпочали ремонти в будинках культури в районах та селах Харківської області, цього року будемо продовжувати”.  

comments powered by HyperComments