Будемо робити все, щоб наші діти вчилися в комфортних умовах — Світлична 

Неділя, 23 вересня 2018, 12:07
За словами голови ХОДА, в Пісочині вже був відкритий сучасний спортивний комплекс, де більше 500 дітей можуть займатися безкоштовно.
Будемо робити все, щоб наші діти вчилися в комфортних умовах — Світлична 

22 вересня Юлія Світлична відвідала Харківській район в межах своєї робочої поїздки. Зокрема, вона відмітила низку об’єктів, які були побудовані в Пісочині. За її словами, там з нуля збудували початкову школу та ДНЗ. Тут, в мікрорайоні “Надія” міста Пісочин, проживає близько 150 дітей віком від 3 до 6 років та більше 200 дітей від 6 до 10 років.  Вони змушені навчатися або в інших мікрорайонах, або в Харкові. За словами Світличної, тут дитсадок мали збудувати ще двадцять років тому.  

“Ми змогли побудувати з нуля за 2,5 роки школу в мікрорайоні “Мобіль”, відкрили сучасний спортивний комплекс, в якому понад 500 дітей займаються у секціях безкоштовно, — розповіла голова ХОДА, — спільними зусиллями реалізуємо і цей проект. Завдяки децентралізації,  маємо зміцнені місцеві бюджети та можливість фінансувати такі об’єкти. Будемо робити все, щоб наші діти вчилися в комфортних умовах”. 

Світлична розповіла, нова початкова школа (1-4 класи) матиме три поверхи і розрахована буде на 240 місць. Дитсадок зможе прийняти 95 дітлахів. Зокрема, обидві будівлі з’єднають харчоблоком. Вхід до будівлі обладнають пандусом, там забезпечать безперешкодний доступ до усіх приміщень, спроектують спеціальний туалет для дітей з інвалідністю, ліфт для підйому на 2 та 3-й поверхи. Також будуть придбані спеціальні меблі для дітей з інвалідністю. Кошти на роботи виділені з міського та районного бюджетів.  

За словами спеціалістки у справах дітей Пісочинської селищної ради Валентини Черушникової, цей проект є дуже важливим для міста. В Пісочині не вистачає місць для дітей, це молодіжне селище, де часто купують житло молоді сім'ї з дітьми. В місті налічується три дитсадка. Але мешканцям мікрорайону “Надія” було надто довго до них добиратися, що створювало суттєві незручності. Це можна сказати і про учнів мікрорайону. Вони по дорозі до школи змушені переходити через залізничні колії та трасу. А нова школа вирішить цю проблему.  

Нагадаємо, що вчора, 22 вересня, Світлична відвідала Пісочин в межах своєї робочої поїздки.  Там вона відмітила здобутки міста, які були невеликий проміжок часу. Тут збудовано нову сучасну школу, спортивний комплекс, розпочалася реконструкція будинку культури тощо.

comments powered by HyperComments