Досягнуті домовленості про економічну співпрацю між Харківщиною та Італією — Світлична

Вівторок, 25 вересня 2018, 19:14
Сьогодні, 25 вересня, пройшла зустріч голови ХОДА та Надзвичайного і Повноважного Посла Італійської Республіки в Україні.
Досягнуті домовленості про економічну співпрацю між Харківщиною та Італією — Світлична

За словами Юлії Світличної, між Харківською областю та Італією налагоджена продуктивна співпраця. Завдяки ній з’явилися нові авіарейси з Харкова до Італії. Пряме авіасполучення дасть можливість мешканцям області побачити італійські міста. Це має велике значення для двосторонніх відносин. Голова ХОДА запевнена, що в поточному році ця співпраця стане більш активною.  

Згодом Юлія Світлична написала про зустріч з Послом Італії Давіде Ла Чечіліа на своїй сторінці в мережі “Фейсбук”. За її словами, на ній мова пішла про розширення експорту харківських підприємств і реалізацію спільних проектів у таких сферах, як IT, медицина, переробна промисловість та АПК. А для того, щоб активізувати інвестиційні процеси, була досягнена домовились щодо розгляду питання про створення Інвестиційної Ради. Туди мають увійти представники італійського та харківського бізнесу. Зокрема, тоді мова пішла також про проведення Днів Італії у Харкові 

Давіде Ла Чечіліа розповів, що разом з Харківщиною Італією було реалізовано низку спільних проектів. Тут, зокрема, мова йде про конференцію з астрофізики, яка пройшла в Харкові. Участь у ній брали італійські науковці. Він також додав, що співпраця у сфері науки та освіти буде тривати. І перспективним проектом стане проведення на Харківщині заходів з презентації італійської культури та кухні. 

Посол також зазначив, що італійська сторона також бажає співпрацювати в економічному секторі. За його словами, в неї є бажання залучити до Харківщини більше інвестицій з Італії. Зокрема, цьому сприятиме і Міжнародний економічний форум. 

Ла Чечіліа  розповів, що в заході братиме участь делегація з Італії. Наприклад, там буде директор торгової палати. Світлична у свою чергу підкреслила, що під час зустрічі сторони досягли домовленості про активізацію економічного та бізнес-діалогу. Це має створити можливість залучити нові інвестиції та проекти на територію Харківської області. 

Нагадаємо, що 25 вересня голова ХОДА Юлія Світлична взяла участь у відкритті ІІ Харківського міжнародного юридичного форуму. Захід відбувся в приміщенні Національного юридичного університету ім. Я.Мудрого. Там були представники 23 країн світу. 

comments powered by HyperComments