Світлична під час робочої зустрічі обговорила спільні проекти з радником з Посольства США

П'ятниця, 28 вересня 2018, 17:26
Голова ХОДА також обговорила перспективи подальшого співробітництва, які має відкрити Міжнародний економічний форум.
Світлична під час робочої зустрічі обговорила спільні проекти з радником з Посольства США

Сьогодні під час робочої зустрічі Юлія Світлична та Джон Пол Шутте обговорили реалізацію спільних проектів ХОДА і Посольства США в Україні. Зокрема, вони розглянули перспективи подальшого співробітництва, які має відкрити Міжнародний економічний форум. Цей захід відбудеться вже 29 вересня. 

Голова ХОДА під час зустрічі оприлюднила дані соціально-економічного потенціалу Харківщини та зробила акцент на заходах, які покликані стимулювати економічну активність. При чому, мова йшла і про внутрішню, і про міжнародну активність. 

Юлія Світлична розповіла, що нині триває робота над розвитком бізнесу та інвестиційного клімату в регіоні. Проходить велика кількість міжнародних заходів, серед яких – 10-й, ювілейний, Міжнародний економічний форум. Від його проведення Харківщина не відмовлялася навіть у 2014 році, коли сюди було важко запрошувати гостей з інших країн. В цьому році форум зібрав 35 держав, майже 600 учасників, серед яких - 18 надзвичайних та повноважних послів. Представники перших 10 економік світу вже присутні в Харківській області.  

Голова ХОДА приділила увагу проектам, які область реалізує спільно з Посольством США. Серед них – будівництво та запуск у роботу найбільшого в Україні екстериторіального ЦНАПу, який надає біля 450 послуг та щоденно обслуговує близько 2,5 тис. Людей. Так само триває реалізація низки спільних антикорупційних програм та підходів, які були розроблені спільно з Посольством США. Запроваджуються підходи щодо проведення допорогових тендерних процедур, що доволяє істотно економити.  

Світлична також згадала про спільні дії задля підвищення економічної активності, серед яких – відкриття та робота Офісу Харківської області у Вашингтоні. Джон Пол Шутте розповів, що вже ознайомився з результатами розвитку сектору малого та середнього бізнесу в Харківській області. За його словами, вони свідчать про економічне зростання області. 

«Я щасливий нашому партнерству і тим результатам, яке воно принесло. Ви досягли гарних результатів, незважаючи на ризики, які постали перед вашим регіоном. Впевнений, що подальша наша співпраця буде корисною і для вас, і для нас», - сказав радник Посольства США. 

Нагадаємо, що Світлична провела робочу зустріч з Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом. Під час зустрічі була обговорена участь литовської делегації в Х Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», а також подальша співпраця між Литвою Харківщиною. 

comments powered by HyperComments