Харківська область стає центром міжнародних зустрічей та авторитетним регіоном у світовій спільноті — Світлична

Субота, 29 вересня 2018, 10:44
Сьогодні, 29 вересня в Харкові стартувала головна міжнародна подія року – Х Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!».
Харківська область стає центром міжнародних зустрічей та авторитетним регіоном у світовій спільноті — Світлична

«Харківський форум є найбільшим східним економічним форумом, який проводиться щороку. Цього року в ньому беруть участь майже 600 учасників з 35 країн світу та 18 послів, - повідомила голова ХОДА Юлія Світлична, – Харківщина стає центром міжнародних зустрічей та авторитетним регіоном у світовій спільноті». 

Голова ХОДА підкреслила, що у межах заходу будуть не тільки обговорюватися актуальні питання у ході пленарного засідання та трьох панельних дискусій, а й будуть підписані конкретні договори та меморандумів про співпрацю. Як розповіла Світлична, відбудеться обговорення питань щодо конкретного інвестування, а також підписання договорів задля завантаження підприємств, які будуть працювати на економіку Харківської області. 

Вона також висловила впевненість, що домовленості, які будуть досягнуті на форумі, будуть надавати можливості щодо вкладання інвестицій в економіку регіону, а, відповідно, встнуть на службі його розвитку. 

У рамках форуму заплановані пленарні засідання та 3 панельні дискусії: 

- «Інтеграційна модель розвитку економіки: міжгалузеві ефекти інвестування та кооперації»; 

- «Децентралізація та місцевий розвиток: нові можливості для бізнесу»; 

- «Креативна економіка: від нової освіти до нових індустрій». 

Сьогодні починає свою роботу Х Міжнародний економічний форум "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи". У заході візьмуть участь, Президент України Петро Порошенко, близько 600 представників дипкорпусу, органів влади, ділових кіл, міжнародних організацій, інвестиційних, консалтингових компаній тощо. 

Традиційно в рамках форуму очікується підписання харківськими підприємствами контрактів і меморандумів з іноземними та українськими партнерами.

comments powered by HyperComments