На Слобожанському ярмарку представлені 700 підприємств та 2,5 тисячі видів товарів — Світлична

Неділя, 30 вересня 2018, 13:09
За словами голови ХОДА, сьогодні, під час Великого Слобожанського ярмарку підводяться символічні підсумки врожаю
На Слобожанському ярмарку представлені 700 підприємств та 2,5 тисячі видів товарів — Світлична

Про це Юлія Світлична розповіла сьогодні, 30 вересня, під час відкриття Великого Слобожанського ярмарку. На заході також була присутня представниця Президента у Верховній Раді України Ірина Луценко та іноземні делегації, що прибули в Харківську область задля участі в Х Міжнародному економічному форумі. За словами голови ХОДА, на кількість представлених на ярмарку підприємств та товарів тільки збільшується. 

“Сьогодні ми з вами підводимо символічні підсумки збору врожаю, — розповіла Світлична, — тут представлені 700 підприємств, 2,5 тисячі видів товарів. Ціни —  від виробника. Гарний настрій, яскраві експозиції, велика кількість  людей, які сьогодні завітали з добром на Слобожанщину”. 

Вона висловила впевненість, що завдяки об'єднаним зусиллям Харківщина здатна стати сильним та міцним краєм. Світлична також подякувала районам, які беруть участь у ярмарку. За її словами,  Великий Слобожанський ярмарок уже традиційно став продовженням Міжнародного економічного форуму. Тому деякі його іноземні учасники вирішили відвідати і сди. Серед них – Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук. 

“Я від імені всіх міжнародних учасників ярмарку хочу передати вам вітання та запевнення про нашу зацікавленість у Харківщині: Харківщині аграрній, Харківщині промисловій, Харківщині туристичній”, — наголосив він.  

За словами пана Посла, що Канада особливо зацікавлена в промисловому потенціалі Харківщини. Ващук розповів, що вчора він завітав до підприємства “ФЕД”. За його словами, там проходить і науково-дослідна  робота над  нанотехнологіями, і виробництво високоточних  запчастин для авіаконструкцій. Посол був присутній на тестуванні комплектуючих, які можуть опинитися в Канаді. За його словами, підприємство має потенціал.  

Високий потенціал Харківщини та її значення для розвитку всієї країни відзначила й Ірина Луценко. 

“Вчора на Харківщину приїжджав Президент України Петро Поршенко. Президент України покладає надзвичайно серйозні надії на Харківську область, вірить в неї та любить її.  Він завжди відзначає, що Харківщина – це край наукової думки, студентства, машинобудування, промислового потенціалу. І якщо вийде на Харківщині розбудувати нашу Україну, значить, вийде й по всій Україні”, - сказала представник Президента у Верховній Раді України. 

Нагадаємо, що під час відкриття заходу Світлична розповіла, що вчорашні Міжнародний  економічний форум дав можливість залучити до Харківщини близько 600 млрд гривень. За словами голови ХОДА, отримані кошти згодом будуть вкладені в економіку Харківської області.

comments powered by HyperComments