Економічний форум дав можливість залучити до Харківщини близько 6 млрд гривень — Світлична

Неділя, 30 вересня 2018, 12:26
За словами голови ХОДА, отримані кошти згодом будуть вкладені в економіку Харківської області.
Економічний форум дав можливість залучити до Харківщини близько 6 млрд гривень — Світлична

Про це Юлія Світлична розповіла під час офіційного відкриття Великого Слобожанського ярмарку, на якому були представлені здобутки харківських аграріїв. Зокрема, вона розповіла про підсумки Міжнародного економічного форуму, який відбувся в Харкові 29 вересня.  

“Вчора відбувся десятий ювілейний Міжнародний економічний форум, на який завітало 600 учасників, 35 міжнародних делегацій, 18 надзвичайних та повноважних послів, — розповіла голова ХОДА, — 5 годин дискусії надали нам можливість залучити до Харківської області десь близько 600 мільярдів гривень. Вони будуть вкладені в економіку Харківщини. Це дуже гарна відповідь усім тим, хто робить, вірить, і розвиває наш промисловий комплекс. Адже промисловість на Харківщині — один з важливих напрямків розвитку”.  

За словами Світличної, на ярмарок сьогодні завітали не тільки мешканці Харківщини, а й іноземні гості та посли інших держав.  

“Ми вдячні всім за довіру до Харківщини, — зазначила вона, — ми вдячні всім тим, хто вкладає свою душу та сили у її розвиток. Я дякую всім районам, які завітали на Слобожанський ярмарок і два роки радують всіх своїм гарним настроєм, своєю продукцією, своїми виробами, своєю культурою, своїм історичним та культурним надбанням”. 

Губернаторка розповіла, що Слобожанський край має свої традиції та свій характер. За її словами, цього року підводяться підсумки врожаю за останні 7 років. Тут присутні 700 підприємств, які представили  2,5 видів товарів. Також вона висловила впевненість, що завдяки об'єднаним зусиллям мешканців області стане можливим зробити Слобожанщину сильним та розвинутим краєм. 

Нагадаємо, що сьогодні  в Харкові стартувала головна міжнародна подія року – Х Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Голова ХОДА підкреслила, що у межах заходу будуть не тільки обговорюватися актуальні питання у ході пленарного засідання та трьох панельних дискусій, а й будуть підписані конкретні договори та меморандумів про співпрацю. 

comments powered by HyperComments