«В Харкові ще немає інсуліну!»: Біля міськради відбувся пікет за участі діабетиків (ФОТО)

Юлія Гуш  |  Середа, 17 жовтня 2018, 10:23
Сьогодні біля стін харківської міськради зібралися інсулінозалежні та їх рідні з вимогами забезпечити їм необхідний препарат.
«В Харкові ще немає інсуліну!»: Біля міськради відбувся пікет за участі діабетиків (ФОТО)

Учасники акції виступили з вимогою стовідсоткового забезпечення діабетиків Харкова інсуліном. Вони тримали в руках плакати з написами «Інсулін для нас як повітря», «Ми вимагаємо стовідсоткового виділення інсуліну», «Де інсулін?» тощо.

Ірина Орлова, учасниця пікету, розповіла, що під час минулих акцій активісти не змогли досягти бажаної мети - їм дісталися хіба що обіцянки.

«Але те, чого ми досягли, я вважаю, це вже багато, - зазначила Орлова, - бо Києв все-таки реагує на проблеми Харкова. А місто - ні. Ви чули, що Геннадій Адольфович заявив, що «хотілки Супрун виконувати не збирається?». Іде медична реформа, ідуть зміни, але в Харкові їх не хочуть приймати».

Вона зазначила, що сьогодні активісти вийшли нагадати про себе та свої проблеми. І якщо депутати міськради приймуть рішення виділити на інсулін 12,5 мільйонів - то цього точно вистачить на два місяці.

Нагадеємо, у серпні депутати міськради вирішили виділити додаткові 1,9 мільйонів гривень задля забезпечення діабетиків препаратами інсуліну та десмопресину. Проте активісти таким рішенням залишились незадоволені – цієї суми недостатньо для того, щоб покрити потреби за вересень місяць.

comments powered by HyperComments